Posiadam nieszczelność w układzie, sprawdzane u klimatyzatorów, byłem u dwóch niestety jeden ani drugi nie byli wstanie stwierdzić gdzie jest wyciek. Podejrzenie pada na skraplacz (chłodnica), pod ultrafioletem fachowcy nie znaleźli nieszczelności, więc wymontowałem chłodnice i od strony wewnętrznej wygląda tak (patrz zdjęcie) na moje oko wygląda to na wyciek niestety kompletnie się na tym nie znam więc przed zakupem nowej chłodnicy, proszę was o opinie czy tak wygląda nieszczelność, wyciek?
<BR>
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Nieszczelność w układzie klimatyzacji Ford Mondeo 2.5 98r.
9 Odpowiedzi, 7176 Wyświetleń|
Ciekawe... Ale mi to na wyciek nie wygląda. Tyle, że na zdjęciach to tylko goła baba dobrze wygląda.
No ciężko jednoznacznie stwierdzić.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
napełnij skraplacz azotem pod ciśnieniem 15 barów i wsadź do wanny z wodą .
Nie ma lewara zeby pod azotem nie pokazalo dziury!
Najlepiej troszke freonu i azot - czujnik a potem piana!Jak nie bedzie pod reka wanny! ![]() Ja taki madry jestem a sam w Sceniku mam mala dziurke ale gdzies na LP stronie bo trzy miechy dziala! ![]() Dziad ma tak wszystko poupychane w 1,9dci ze musialbym rozebrac zderzak i przedniego grila!Ale kiedy! Szewc bez butów chodzi! ![]() Pozdrawiam! Robert
Patrząc na zdjęcie lewy dół dziura. Na drugie zdjęcie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-06-07, 05:40:48 przez driver1979.)
barbie napisał(a):napełnij skraplacz azotem pod ciśnieniem 15 barów i wsadź do wanny z wodą .Dokładnie
na węch też można albo na słuch lub na czuja
No cóż ,wstyd mi ale wannę również mamy.
Używamy jej do sprawdzania po spawaniu. Jutro zasłonię ją parawanem
wszystkie profesjonalne zakłady pompujące opony i nabijające klimatyzacje mają wanny--więc w czym problem,wystarczy brudną wodę po oponach wymienić na czystą .
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY