Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

REFCO inverter check... używał ktoś??

17 Odpowiedzi, 16738 Wyświetleń

Rześki LUFT

2012-07-13, 17:35:19
Użytkownik
Jak w temacie macie jakieś doświadczenie z tym ustrojstwem?? Kopiłem dzisiaj te nie tanie pudełeczko żeby się upewnić przed wymianą płyty głównej czy sam inverter i sprężarka są ok ale nawet sprzedawca nie wiedział co dokładnie można z tego się dowiedziećSmile
  • Odpowiedz

popeye

2012-07-13, 18:01:55
Użytkownik
osobiscie wolalbym generator sygnalu zeby uruchomic sprezarke inwerterowa np zeby sciagnac czynnik ewentualnie uruchomic na 100 procent wydajnosci.najlepiej dla kilku producentow sprzetu.
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2012-07-13, 18:10:10
Użytkownik
A ja wolałbym widzieć odpowiedzi na temat(w ogóle na forum) a nie pisanie byle by pisać w każdym temacie.
  • Odpowiedz

miezala5

2012-07-13, 18:34:35
Top użytkownik
klimaG-ce napisał(a):A ja wolałbym widzieć odpowiedzi na temat(w ogóle na forum) a nie pisanie byle by pisać w każdym temacie.

A co ty taki nerwowy jestes!
Trzeba bylo sprzedawce zapytac co kupiles!
Jak ktos juz tego uzywal to napewno Ci napisze co i jak a kolega napisal ciekawe zdanie co by bylo fajne do inverterow w przypadku awarii plyty!
Cierpliwosci!
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2012-07-13, 18:44:16
Użytkownik
miezala5 napisał(a):
klimaG-ce napisał(a):A ja wolałbym widzieć odpowiedzi na temat(w ogóle na forum) a nie pisanie byle by pisać w każdym temacie.

A co ty taki nerwowy jestes!
Trzeba bylo sprzedawce zapytac co kupiles!
Jak ktos juz tego uzywal to napewno Ci napisze co i jak a kolega napisal ciekawe zdanie co by bylo fajne do inverterow w przypadku awarii plyty!
Cierpliwosci!
Pozdrawiam!
Robert

nie jestem nerwowy ale przez takie wypowiedzi jak "popeye" tematy mają po 8 stron bo każdy zacznie zaraz wypisywać co to by się nie przydało, co by chcieli mieć itp...
Inne działy proponuje zostawić na luźne gadkiSmile
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-07-13, 19:24:49
Top użytkownik
A nie taniej będzie w gogle wpisać np. 1476398456.pdf
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

miezala5

2012-07-14, 06:55:38
Top użytkownik
Swoja droga sam jestem ciekawy przydatnosci i funkcjonalnosci takiego urzadzenia.
Dziwie sie dlaczego nikt jeszcze nic na ten temat nie napisal?
Jest tu paru specow od klim!
Na szkoleniach pokazuja czasami jakies wynalazki do sprawdzania Inverterow ale tak jakos bez przekonania o nich mowia?
A co do zasmiecania forum nie istotnymi wypowiedziami to za pieknie by bylo napisac pytanie i miec na nie same konkretne odpowiedzi.W koncu to jakas forma dyskusji czego dowodem jest moj post za ktory przepraszam!
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-07-14, 18:27:43
Top użytkownik
Gdyby wszyscy mieli takie samo zdanie to nie było by imprezy.
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-07-14, 19:04:27
Top użytkownik
popeye napisał(a):osobiscie wolalbym generator sygnalu zeby uruchomic sprezarke inwerterowa np zeby sciagnac czynnik ewentualnie uruchomic na 100 procent wydajnosci.najlepiej dla kilku producentow sprzetu.
Sposoby wymuszenia pracy podane są w instrukcjach serwisowych poszczególnych producentów.Jeżeli one tego nie posiadają to żle świadczy o takim producencie.(pseudo)
  • Odpowiedz

popeye

2012-07-14, 19:38:08
Użytkownik
klimatolog napisał(a):
popeye napisał(a):osobiscie wolalbym generator sygnalu zeby uruchomic sprezarke inwerterowa np zeby sciagnac czynnik ewentualnie uruchomic na 100 procent wydajnosci.najlepiej dla kilku producentow sprzetu.
Sposoby wymuszenia pracy podane są w instrukcjach serwisowych poszczególnych producentów.Jeżeli one tego nie posiadają to żle świadczy o takim producencie.(pseudo)

oczywiscie off topic zeby klima gliwice sie nie zloscil ale czasami siada sterowanie w jedn. wewn. i wtedy te instrukcje serwisowe nie przydaja sie. ten refco inverter check napewno jest przydatny do diagnozy i sam chcialbym wiedziec jak sie spisuje.acha nie chce nabijac postow . wiem jak zdiagnozowac sprezarke inwerter , czasami w dtr sa podane napiecia jakie powinny sie pojawic w pewnych miejscach natomiast brakuje takiego generatora sygnalu dla plytki sterujacej inweterem.
piekary pozdrawiaja gliwice
i innych
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2012-07-15, 19:11:12
Użytkownik
urządzenie sprawdziło mi sygnał na sprężarkę(sprężarkę trzeba samemu sprawdzić) i komunikacje miedzy jednostka wew. i zew, reszta sprawdzona LG MV, manometrami z termometrem itd Smile dla mnie szybka i pewna diagnoza jest ważna w sezonie wiec polecam takie pudełeczko bo na pewno nie zaszkodziSmile
  • Odpowiedz

kondzio85

2012-07-16, 06:57:10
Użytkownik
Ile kosztuje takie cudo do sprawdzenia invertera? Na szkoleniach Daikin widziałem Inverter Analyzer ale nie wiem ile kosztowało. A nie wygląda to zbyt skomplikowanie.
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2012-07-16, 20:36:17
Użytkownik
kondzio85 napisał(a):Ile kosztuje takie cudo do sprawdzenia invertera? Na szkoleniach Daikin widziałem Inverter Analyzer ale nie wiem ile kosztowało. A nie wygląda to zbyt skomplikowanie.

nie pamiętam dokładnie ale jakoś 600pln netto kosztuje wiec jak każda zabawka dla dużych chłopców nie jest taniaWink
  • Odpowiedz

kondzio85

2012-07-17, 06:22:28
Użytkownik
Myślałem o czymś takim:
http://www.youtube.com/watch?v=-rQbrmpFwUo
Jeżeli takie coś kosztuje 600pln to ja się deklaruje zrobić to za 100pln!!! Big Grin
Tylko muszę pożyczyć na dzień taki checker od kolegi Tongue
  • Odpowiedz

miezala5

2012-07-17, 09:35:02
Top użytkownik
kondzio85 napisał(a):Myślałem o czymś takim:
Jeżeli takie coś kosztuje 600pln to ja się deklaruje zrobić to za 100pln!!! Big Grin

No to dawaj!
Ja kupie od Ciebie za 200 i wszyscy beda zadowoleni!
!Smile
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2012-07-17, 18:54:54
Użytkownik
kondzio85 napisał(a):Myślałem o czymś takim:

Refco pewnie wyglada podobnie w środku bo tez diody tylko świecą jak jest dobrze albo niektóre nie świecą jak jest coś nie tak... tyle ze ma jeszcze dodatkową funkcje sprawdzenia komunikacji miedzy jednostką wew. a zew. w obie strony i inwerterach....
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-07-29, 12:24:31
Top użytkownik
Odświeżę temat:
Refco Inverter Check Kit 4678571 czy ktoś z was kupił i może coś o tym analizerze napisać .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa