Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mercedes c-klasa

30 Odpowiedzi, 32305 Wyświetleń
Wstecz 1 2

falenciak23

2012-07-22, 17:39:40
Nowy użytkownik
pytanie jaki rodzaj sprezarki czy tlokowa czy spilarna czy ta trzecia... no mowie jesli zwrocisz uwage na wyrownywalne cisnienie po wylonczeniu samochodu i jesli zbyt szybko sie wyrownaja tzn ze sprezarka do regeneracji... a jesli nie to mozesz ja dac na hamownie oni ci powiedza co i jak... ale ja bym stawial na zawor ze sie zawiesza ale jak cos to daj znac co tam byloooSmile))
  • Odpowiedz

awax

2012-07-22, 17:45:58
Top użytkownik
falenciak23 napisał(a):pytanie jaki rodzaj sprezarki czy tlokowa czy spilarna czy ta trzecia... no mowie jesli zwrocisz uwage na wyrownywalne cisnienie po wylonczeniu samochodu i jesli zbyt szybko sie wyrownaja tzn ze sprezarka do regeneracji... a jesli nie to mozesz ja dac na hamownie oni ci powiedza co i jak... ale ja bym stawial na zawor ze sie zawiesza ale jak cos to daj znac co tam byloooSmile))

Może warto zacząć od tego jak działa zawór regulacji wydajności?w jakich sprężarkach jest stosowany itd?
Nie będzie wtedy pytań typu czy sprężarka spiralna?,czy ta trzecia?(łopatkowa)
  • Odpowiedz

toomek78

2012-07-22, 17:59:52
Nowy użytkownik
Sprężarka to denso 7seu16c na sprzęgle zrywalnym i zaworze sterującym
Jak będe miał auto to zobacze jak szybko spadają ciśnienia. Chyba muszę nastawić psychicznie klienta na wymiane kompresora i zaworu rozprz. Najgorsze jest to ze gość non stop potrzebuje auto i zostawia mi go tylko w weekendna jeden dzień więc za wiele nie mogę powalczyc.
Jeden warsztat juz poległ na tym aucie więc trafiło do mnie.
Z tego co wiem chcieli wymienić własnie kompresor. Auto trafiło do mnie z porozkręcanymi przewodami klimy. Włąściciel nic nie powiedział dopiero w trakcie powiedział ze zabrał auto bo stało 3 dni i nic nie zrobili.
a jednak zrobili-porozkręcali układ krzywo wkręcili śrube przy wężach sprężarki mechanik męczył się 2h żeby ja wykręcić.
Jak uda się ja przywrócić ją do ładu napewno dam znać.
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-07-22, 18:49:19
Top użytkownik
Faktura.Praca mechanika 2 roboczo godziny 180 złotych.Moja diagnoza szanowny panie aby mechanik to zrobił 100 złotych.Plus 23 procent.Decyduje się pan na dalszą naprawę czy skorzysta pan z prawa do reklamacji w firmie gdzie dokonano panu usługi?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

falenciak23

2012-07-22, 19:24:09
Nowy użytkownik
awax napisał(a):
falenciak23 napisał(a):pytanie jaki rodzaj sprezarki czy tlokowa czy spilarna czy ta trzecia... no mowie jesli zwrocisz uwage na wyrownywalne cisnienie po wylonczeniu samochodu i jesli zbyt szybko sie wyrownaja tzn ze sprezarka do regeneracji... a jesli nie to mozesz ja dac na hamownie oni ci powiedza co i jak... ale ja bym stawial na zawor ze sie zawiesza ale jak cos to daj znac co tam byloooSmile))

Może warto zacząć od tego jak działa zawór regulacji wydajności?w jakich sprężarkach jest stosowany itd?
Nie będzie wtedy pytań typu czy sprężarka spiralna?,czy ta trzecia?(łopatkowa)

no to juz wiemy ze ta sprezarka jest na zaworze sterujacym czyli on odpowiada za dana ilosc czynnika ktory przepomouje sprezarka... ale jak koleaga wczesniesj mowil ze ja sprawdzal na krotko... wiecc pozostaje dalsza niewiadoma czyli zawor rozprzezny... mowie przy takiej wymianie i wymianie sprezarki proponuje plokanie ukladu i standardowo wymienisc osuszacz...
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa