Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja załancza się ale nie chłodzi

7 Odpowiedzi, 7203 Wyświetleń

adamos34

2012-07-27, 11:01:42
Nowy użytkownik
Panowie sprawa wygląda tak w moim trzy letnim suzuki po zimie klima przestała chodzić pojechałem do człowieka który by uzupełnił mi czynnik. Ale teraz tak, zaznaczam że warsztat w którym nabijałem ma nową maszynę i pierwszy sezon, zero doświadczenia. Po prostu nabija jeśli coś nie tak to rozkłada ręce. procedura wyglądała tak, podłączyli samochód pod maszynę odciągnęli resztki gazu układ przeszedł test szczelności nabił co tam trzeba no i kazali mi włączyć silnik i klimatyzacje wszystko poszło ok, klima się niby załączyła, wiatrak chodził ale powietrze nie schłodzone a na maszynie obydwie wskazówki chyba od ciśnienia szalały góra dół z prędkością światła. No i cała historia (w samochodzie upał) Może ktoś się z tym spotkał i potrafi powiedzieć co wymienić na sto procent bo tam w zakładzie gdzieś podzwonili no i powiedzieli(nie chce wrazie czego błędnie naprowadzać odpowiedzi) , ale bez przekonania. A to nowy samochód, brak zamienników tylko serwis więc nie chce kupować nie tanich części na chybił trafił. POMÓŻCIE
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2012-07-27, 11:13:18
Top użytkownik
Nic nie wymieniaj .Wymień nabijacza na prawdziwy serwis klimatyzacji
  • Odpowiedz

plusz730

2012-07-27, 13:27:59
Użytkownik
Z czystej ciekawości zapytam ile skasowali? Bo moim zdaniem nie powinni nic wziąć.
Autoklima Webasto
  • Odpowiedz

radekklimat

2012-07-27, 16:46:47
Moderator
A co to za Suzuki, ma silnik, pojemnosc,benzyna czy diesel, klima manual czy klimatronik, kod silnika?
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-07-27, 18:40:10
Top użytkownik
Post kolegi Tadeusz4321 wyczerpuje znamiona odpowiedzi.Moim zdaniem dalsza dyskusja nie ma sensu w stosunku do osób skąpiących na bilonach.Zrób jak napisał Tadeusz4321.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

adamos34

2012-07-28, 11:52:23
Nowy użytkownik
To Suzuki swift 1.3 benzyna klima manualna. W warsztacie wybrali z powrotem czynnik i nic nie wzięli. Myślicie że nic do wymiany wina nabijacza. Z tego co zauważyłem proces nabijania jest raczej w pełni z automatyzowany i wszystko poszło, a klima nie działała. Więc myślicie że to błąd podłączeni lub maszyny a nie mojego układu?
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2012-07-28, 12:40:01
Top użytkownik
adamos34 napisał(a):To Suzuki swift 1.3 benzyna klima manualna. W warsztacie wybrali z powrotem czynnik i nic nie wzięli. Myślicie że nic do wymiany wina nabijacza. Z tego co zauważyłem proces nabijania jest raczej w pełni z automatyzowany i wszystko poszło, a klima nie działała. Więc myślicie że to błąd podłączeni lub maszyny a nie mojego układu?
Dokładnie,tak jak myślisz.Maszyna automat full wypas i pustki w głowie osoby ja obsługująca.Szkolony przez osobę która mu opyliła to cacko.Ale to za mało aby podejśc do problemu profesjonalnie.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa