Witam serdecznie.
Poszukuję rady.
Oto co zrobiłem :
Auto jest moje lecz nie dawno nabyte. Sharan 1.9 TDI 99r.
Climatronic MPV V111
Kodowanie sterownika 00013
W układzie było 850g czynnika lecz wydajnosc bardzo niska.
Objaw dodatkowy przed rozpoczęciem pracy : sprężarka chodzi kilka min po czym zaczyna sekwencje zał/wył w interwale tak co 1s.
Był moment że klimatyzacja podziałała trochę i przestała?
Wymieniony czynnik itd nadal brak efektu. Objawy pozostały.
cISNIENIE niskie 2.5 bara i spada do 1.7 podczas załączenia i pracy sprężarki puźniej juz wyrównuje do 2.5 bara
Przewody wysokiego cisnienia lekko chłodny po załączeniu puzniej robi sie ciepły
Niskiego cisnienia ciepły puźniej ochładza sie.
Cisnienie wysokie 4.9 do 5,5 i nigdy wiecej !!!
Typowy objaw chyba braku obiegu.
Jednostka sterujaca : brak błędów
Co zrobiłem :
Po kilku przepompowaniach czynnika i kombinowania w ilością poddałem się i
wymieniłem czujnik wysokiego cisnienia ( preostat? ) 4 pinowy : brak efektu.
Podmieniłem również kompresor ponieważ podejżewałem padnięcie. Również co dziwne brak efektu.
Nic nie pomaga....
Pozostał w zasadzie jedynie osuszacz ale czy ja wiem czy on jest winien?
Po dłuższym znęcaniu się sterownik wyżuca 65536 kod błędu oprogramowania i 00792 to jest wyłącznik F129 lecz po skasowaniu nie pojawiają się natychmiast więc nie są to usterki stałe lecz przy skokoach napięcia.
Aha wentylatory startują i chłodzą , kompresor po zapaleniu dosyć długo chodzi i zaczyna znów sekwencję wyłączenia i załączenia.
Prooszę o jakieś pomysły... i sugestię gdzie znajdę sterownik klimy chodzi mi o jednostkę sterującą czy jest ona zlokalizowana pod deską czy zintegrowana w module z przyciskami? Może by podmienić.
Przepraszam że przy długo ale chciałem naświetlić problem.
Poszukuję rady.
Oto co zrobiłem :
Auto jest moje lecz nie dawno nabyte. Sharan 1.9 TDI 99r.
Climatronic MPV V111
Kodowanie sterownika 00013
W układzie było 850g czynnika lecz wydajnosc bardzo niska.
Objaw dodatkowy przed rozpoczęciem pracy : sprężarka chodzi kilka min po czym zaczyna sekwencje zał/wył w interwale tak co 1s.
Był moment że klimatyzacja podziałała trochę i przestała?
Wymieniony czynnik itd nadal brak efektu. Objawy pozostały.
cISNIENIE niskie 2.5 bara i spada do 1.7 podczas załączenia i pracy sprężarki puźniej juz wyrównuje do 2.5 bara
Przewody wysokiego cisnienia lekko chłodny po załączeniu puzniej robi sie ciepły
Niskiego cisnienia ciepły puźniej ochładza sie.
Cisnienie wysokie 4.9 do 5,5 i nigdy wiecej !!!
Typowy objaw chyba braku obiegu.
Jednostka sterujaca : brak błędów
Co zrobiłem :
Po kilku przepompowaniach czynnika i kombinowania w ilością poddałem się i
wymieniłem czujnik wysokiego cisnienia ( preostat? ) 4 pinowy : brak efektu.
Podmieniłem również kompresor ponieważ podejżewałem padnięcie. Również co dziwne brak efektu.
Nic nie pomaga....
Pozostał w zasadzie jedynie osuszacz ale czy ja wiem czy on jest winien?
Po dłuższym znęcaniu się sterownik wyżuca 65536 kod błędu oprogramowania i 00792 to jest wyłącznik F129 lecz po skasowaniu nie pojawiają się natychmiast więc nie są to usterki stałe lecz przy skokoach napięcia.
Aha wentylatory startują i chłodzą , kompresor po zapaleniu dosyć długo chodzi i zaczyna znów sekwencję wyłączenia i załączenia.
Prooszę o jakieś pomysły... i sugestię gdzie znajdę sterownik klimy chodzi mi o jednostkę sterującą czy jest ona zlokalizowana pod deską czy zintegrowana w module z przyciskami? Może by podmienić.
Przepraszam że przy długo ale chciałem naświetlić problem.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY