dzisiaj jak jechalem zalatwic taką sprawę, w garażu temp ok 25C wiec odpalam wyjezdzam i odrazu daje klime na maxa czyli wentylator na maxa, nawiew na środkowe dysze na twarz, temp LO, klima on i obieg zamkniety i dalem termo do środkowej kratki jak to piszą tz sonde wlozylem, i sobie jade to temp we wnętrzu mam 21-22C na zewnątrz bylo ok 25C a temp na kratce 7,9C-9,0C i w aucie przyjemnie chlodno tak ze musialem je przestawic bo w twarz ostro klima dawała a nawet zmniejszyc predkość z 5 do 2-3 i caly czas 21-22C wiec ok przejechalem 10km zamykam auto ide na 30min zalatwic itp... przychodze po pół godzinie temp 30C we wnętrzu, wiec odpalam pierwsze kilkaset m jade z otwartymi szybami, zamykam i daje klime na maxai jade do domu no i jakos juz temp ponizej 27-30C uzyskac sie nie dało, temp z kratek jakies 9-15C zmnienna zależna gdzie pada słońce, i sobie jade tak ok 15km do domu przez jakies 30min no i za cholere nie da sie zejsć z tych 27-30St we wnętrzu mimo ze klima na maxa i obieg zamkniety i zeby mi bylo chlodno musialem ustawic nawiew z 3 kratek na siebie tz szyje, twarz bo inaczej nie bylo za przyjemnie, jak ustawione mialem na twarz to moglem z wentylatorem zejsc z 5 na jakąs 3-4
No i jak wrócilem to na temp domowym w cieniu na dworze bylo 25C wiec w aucie mialem cieplej niz na zewnątrz teoretycznie mimo klimy/
wiec cos jest nie tak? jak startuje z garażu jest ok i klima dziala wyśmienicie ale jak startuje autem pozostawionym na słońcu to tej temp sie zbić nie da, mysle ze to przez nagrzane kratki no i ze auto jest czarne no ale po ilus tam km powinno sie dac zbic temp? a przejechłem 15km w pół godziny a temp byla taka jak wyruszyłem nagrzanym autem.
volvo s40 96r klimatronik
pozdr
No i jak wrócilem to na temp domowym w cieniu na dworze bylo 25C wiec w aucie mialem cieplej niz na zewnątrz teoretycznie mimo klimy/
wiec cos jest nie tak? jak startuje z garażu jest ok i klima dziala wyśmienicie ale jak startuje autem pozostawionym na słońcu to tej temp sie zbić nie da, mysle ze to przez nagrzane kratki no i ze auto jest czarne no ale po ilus tam km powinno sie dac zbic temp? a przejechłem 15km w pół godziny a temp byla taka jak wyruszyłem nagrzanym autem.
volvo s40 96r klimatronik
pozdr
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Sprawdź najpierw czy sprężarka się załącza i w jakim cyklu pracuje, jeśli na postoju włącza się i wyłacza na kilka sek. to masz przeładowane czynnika na 100%.