Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

peugeot 406

7 Odpowiedzi, 8046 Wyświetleń

imaal

2008-05-12, 20:01:46
Nowy użytkownik
witam. mam peugeot 406 z 2000r z climatronik. moje pytanie dotyczy kapania wody po dluzszym uzywaniu klimy. w moim aucie tego nie ma. nawet przy pracy 6 godzinnej w temp 30st C nic nie kapie. czy to normalne??
  • Odpowiedz

dv24v

2008-05-12, 22:45:59
Użytkownik
moze sie skrapla ale we wnatrz auta zerknij na rurke odprowadzajaca skropliny poza auto... moze sie gdzies przytkala albo zruszyla ... a tak w ogole to skad teraz wziales 30 stopni ?? tez tak chceSmile
  • Odpowiedz

imaal

2008-05-13, 05:54:03
Nowy użytkownik
tu gdzie mieszkam bylo przez kilka dni okolo 30Smile rurki szukalem ale nigdzie jej nie moge namierzyc. klimatyzacja po wielu naprawach (wymiana chlodnicy, tego zaworka przy chlodnicy, dodaniu uszczelniacza) w koncu dziala. ale tak jak pisze zainteresowalo mnie to ze nic z niej nie kapie
  • Odpowiedz

dv24v

2008-05-13, 20:49:19
Użytkownik
a gdzie ktos dodal tego uszczelniacza w jaki sposob i co to bylo no i w jakim celu??
  • Odpowiedz

j_a_c

2008-05-14, 08:42:52
Użytkownik
skraplanie wody zalezne jest tez od wilgotnosci powietrza ,moze poprostu skrapla sie mało i odparowuje zaraz po tym jak wyleci ,ale sprawdz czy nie leci doda do kabiny ,dokładnie poogladaj dolne wyloty i podłoge pod dywanikami
j_a_c WROCŁAW
  • Odpowiedz

imaal

2008-05-14, 21:05:07
Nowy użytkownik
mialem maly przeciek na tej cienszej rurce w miejscu laczenia z karoseria.dali mi do wyboru albo uszczelniacz albo lutowanie, albo nowa rurka. uszczelniacz byl najtanszy i dali rok gwarancji. nie wiem jak to dodawali bo zostawilem auto. teraz klima dziala. w miejscu gdzie cieklo wyszla jakas substancja i jest bardzo twarda. powiedzieli ze jak byl jeszcze gdzies wyciek to powinno uszczelnic.
  • Odpowiedz

dv24v

2008-05-14, 23:13:12
Użytkownik
ciekaw jestem co to bedzie sie dzialo jak bedziesz chcial rozlaczyc przewody albo wymienic osuszacz Smile albo jak ktos ci bedzie uklad oproznial do ponownego uzupelnienia lepiej powiedz serwisantowy o tym przed przystapieniem do operacji Smile ja bym to wolal wiedziecSmile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa