Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sonda.

19 Odpowiedzi, 17637 Wyświetleń

klimatolog

2012-08-27, 17:47:08
Top użytkownik
To super sprawa.Szkoda że tyle tylko głosów uczciwych.Bo o tą uczciwą ocenę chodzi.Taką sondę można wykorzystać w rozmowach negocjacyjnych z klientem dlaczego nasz jest droższy.Atut poparty przez sondaż.Forum może też na tym skorzystać sprzedając wyniki tym najlepszym jako aprobatę swoich wyrobów przez firmy montujące.Jak na razie Frekwencja mała ,ale wiarygodna.Jak na moje powinna się zakończyć na 5-setnej wypowiedzi aby była wiarygodna.Co o tym sądzicie?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

csw

2012-08-28, 04:57:13
Użytkownik
Proponuję jeszcze sondę dotyczącą które klimy psują rynek poprzez wystawienie na portalach typu alle... , cene..., itp Zadziwiające ze ceny niewiele sie różnią od rabatów dal instalatorów, a póżniej pytaja jak to tyle kosztuje u Was.
Kolejną ciekawą rzeczą jest to że SZANUJĄCE SIE FIRMY NIE WYPUSZCZAJĄ na te portale swoich produktów np Fujitsu, Mitsubishi.
CSW
  • Odpowiedz

aminokwas

2012-08-28, 13:53:14
Zaawansowany użytkownik
szwarcc@o2.pl napisał(a):Kolejną ciekawą rzeczą jest to że SZANUJĄCE SIE FIRMY NIE WYPUSZCZAJĄ na te portale swoich produktów np Fujitsu, Mitsubishi.

Czyżby?
To chyba nie wpisałeś w pole szukaj tych słów. Dla ułatwienia dodam dział: "All...? RTV i AGD ? AGD drobne"
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-28, 19:19:30
Top użytkownik
aminokwas napisał(a):
szwarcc@o2.pl napisał(a):Kolejną ciekawą rzeczą jest to że SZANUJĄCE SIE FIRMY NIE WYPUSZCZAJĄ na te portale swoich produktów np Fujitsu, Mitsubishi.

Czyżby?
To chyba nie wpisałeś w pole szukaj tych słów. Dla ułatwienia dodam dział: "All...? RTV i AGD ? AGD drobne"
Sprzedający podając markę sprzedawanego produktu nie oznacza tego że produkt został wystawiony przez producenta.aminokwas.
  • Odpowiedz

aminokwas

2012-08-28, 20:37:38
Zaawansowany użytkownik
klimatolog napisał(a):Sprzedający podając markę sprzedawanego produktu nie oznacza tego że produkt został wystawiony przez producenta.aminokwas.
Podobnie rzecz ma się w przypadku innych marek niż te wymienione przez szwarcc@o2.pl.

Co do sondy, to uważam, że "pytania są tendencyjne". Dlaczego w sondzie umieszczone są te a nie inne marki urządzeń? Obecnie jest o wiele więcej niż 21 marek urządzeń klimatyzacyjnych. Bardziej na miejscu byłoby pytanie wprost o polecaną markę urządzeń bez sugerowanych odpowiedzi.
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-28, 21:02:23
Top użytkownik
Obserwator wziął pod uwagę producentów a nie warsztatów nalepiających nalepki aminokwas polecasz firmę i klimatyzatory firmy Krzak.Logo to taki chwast.Ponoć są nie zawodne na podzespołach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-28, 21:10:02 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

chemiQ

2012-08-29, 08:33:32
Nowy użytkownik
klimatolog napisał(a):To super sprawa.Szkoda że tyle tylko głosów uczciwych.Bo o tą uczciwą ocenę chodzi.Taką sondę można wykorzystać w rozmowach negocjacyjnych z klientem dlaczego nasz jest droższy.Atut poparty przez sondaż.Forum może też na tym skorzystać sprzedając wyniki tym najlepszym jako aprobatę swoich wyrobów przez firmy montujące.Jak na razie Frekwencja mała ,ale wiarygodna.Jak na moje powinna się zakończyć na 5-setnej wypowiedzi aby była wiarygodna.Co o tym sądzicie?

Zgadzam się. Do 5 setki jeszcze daleko z tego co widzialem, ale gdyby bylo juz tysiac glosow to wyrazne przeklamanie. Miejmy nadzieje, ze wszyscy beda szczerzy wobec siebie w tej ankiecie
  • Odpowiedz

peen

2012-08-30, 10:00:31
Użytkownik
Mnie najbardziej zdziwił brak w sondzie chociażby Zibro - jednej z bardziej popularnych marek, czy Fuji Electric. Sonda tendencyjna i to bardzo. Głosował NIE BĘDĘ!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-30, 10:04:04 przez peen.)
  • Odpowiedz

obserwator

2012-08-30, 11:09:03
Gość
Marek, które nie zostały wymienione jest sporo, tak jak to wcześniej zauważył "aminokwas". Wymieniając wszystkie lista byłaby na tyle długa, że sonda straciłaby sens.

Nie można wyciągnąć wniosków z sondy, w której na każdą z opcji głos oddało 2-3 uczestników. Zazwyczaj twórcy tego typu sond zmuszeni są do zawężania odpowiedzi do pewnej liczby, kosztem innych.

Jesteśmy otwarci na propozycje kolejnych sond, oby mniej tendencyjnych.
Zapraszam do wpisów w temacie Propozycje tematów sond
  • Odpowiedz

aminokwas

2012-08-30, 17:50:42
Zaawansowany użytkownik
obserwator napisał(a):(...) Wymieniając wszystkie lista byłaby na tyle długa, że sonda straciłaby sens.
To może do w/w sondy dodać jeszcze jedną pozycję "Inne" i nieco rozjaśni to wątpliwości. I niedajboże (jak to się pisze? Rolleyes ) okaże się, że większość poleca wynalazki niewysokich skośnookich brunetów. Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-30, 17:51:18 przez aminokwas.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-30, 20:35:30
Top użytkownik
Nie wyobrażam sobie w wyborach tysiąc kandydatów. Tysiąc partii.Na pewnym uniwersalnym pilocie o ile pamiętam doliczyłem się 160-dziesięciu producentów.Pilot uniwersalny i dla każdego producenta po czasami 4 kody.Pilot był super ale wybieramy Donalda.
  • Odpowiedz

obserwator

2012-08-31, 05:57:34
Gość
szwarcc@o2.pl napisał(a):To może do w/w sondy dodać jeszcze jedną pozycję "Inne"
Ok, taka opcja wydaje się rozsądna.
  • Odpowiedz

awax

2012-08-31, 06:07:35
Top użytkownik
Wydaje mi się,że taka sonda przypomina np."jaki samochód polecasz? mercedes,porche,ferrari ,rols roys,panda,golf,astra czy kango ?
Analogicznie można zadać pytanie czy van,sedan,pickup,limuzyna itd.
Szkoda,że można oddać głos jedynie na jednego producenta.
Ciekawsza mogłaby być sonda których nie polecamy.
  • Odpowiedz

Dejwyd

2012-08-31, 13:42:44
Nowy użytkownik
W zestawieniu nie ma firmy Sinclair
  • Odpowiedz

barbie

2012-08-31, 14:57:24
Top użytkownik
brak Yorka i Trane --wynalazców klimatyzacji razem z Carrierem .
  • Odpowiedz

aminokwas

2012-08-31, 19:23:56
Zaawansowany użytkownik
obserwator napisał(a):
szwarcc@o2.pl napisał(a):To może do w/w sondy dodać jeszcze jedną pozycję "Inne"
Ok, taka opcja wydaje się rozsądna.

szwarcc@o2.pl tego nie napisał, tylko napisałem to ja, Jarząbek. Wink

awax napisał(a):Ciekawsza mogłaby być sonda których nie polecamy.

Też uważam, że warto pokusić się o taką sondę.

awax napisał(a):Szkoda,że można oddać głos jedynie na jednego producenta.

Zgadzam się z przedmówcą. Chętnie zaznaczę np.3 "ptaszki" przy liście producentów.
Czy jest możliwe z technicznego punktu widzenia zrobienie takiej sondy?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-31, 19:27:29 przez aminokwas.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-09-03, 19:10:58
Top użytkownik
Ilu będziemy prezydentów premierów mieć jednocześnie?Sonda zazwyczaj polega na oddaniu jednego głosu na konkretnego kandydata.Po co to udziwnianie?Prostota sondażu i jego wiarygodność polega na tyn aby oddawano jeden głos.Skoro w sondażu zabrakło kandydatów (producentów) to nie jest wina przeprowadzających sondaż.Każdy sondaż jest wynikiem eliminacji(wyborów)?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-09-03, 19:23:52 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

awax

2012-09-03, 19:38:10
Top użytkownik
Prezydenta jednego,ale posłów więcej.Sonda nie musi ograniczać sie do wyboru jednego w tym wypadku producenta.
Ja polecam kilkunastu producentów i wybór należy do Klienta.
Tak przy okazji sonda to:"metoda badań stosowana w naukach społecznych, gdzie uczestnicy wypowiadają się na określony w badaniu temat"
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-09-03, 20:06:18
Top użytkownik
Ale ja nic nie pisałem o posłach.Wiele sondaży by musiało być przeprowadzanych.Ja przynajmniej nie kojarzę sondaży odnośnie posłów.Przynajmniej sondaży poważnych.awax zapewne każdy poważny z tych kilkunastu powinien posiadać lidera.I ten sondaż na tym polega aby go podać a nie wdawać się w zasady sondy bo w sądach można podać kilku ale nie w sondażu.Było by fajnie gdyby każdy z nas miał możliwość zaznaczenia wszystkich producentów?Chyba ideą jest sondaż najlepszego a nie dogrywka sondażu sondażu.Bo to mija się z celem taki sondaż aby głosować spontanicznie na wielu.Ja nie skaczę z gałązki na gałązkę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-09-03, 20:23:52 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa