Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klima w picasso

7 Odpowiedzi, 8025 Wyświetleń

adnim

2008-05-11, 21:22:23
Nowy użytkownik
Witam mam picasso 1,8 16 v z 2002 roku z klimatronikiem. Ostatnio dobijałem klimę pierwszt raz od 6 lat Big Grin i w sumie tylko 150 gram ubyło , ale mniejsza z tym . Klimka chłodzi chyba spoko , na wylocie na postoju przy 21 stopniach temp gdzieś koło 5 - 6 stopni. Aczkolwiek po zadaniu żądanej temperatury np 20 stopni wnętrze do tylu chyba sie nie schładza ( mówię o wyjątkowo słonecznej pogodzie ) . Aczkolwiek powierzchnia szyb jest duza i następuje bardzo łatwo indukcja cieplna --- tak to sie chyba mówi . Mam racje ? Czy wszystko jest ok ? -------------- chyba nie jasno zadałem pytanie Smile , chodzi mi oto czy zadana temperatura na klimatroniku , np 20 stopni przy 29 stopniowym upale , spowoduje że wnętrze auta będzie miało taką własnie temperaturę , a nie np 22, czy 24 stopnie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-05-12, 07:36:25 przez adnim.)
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-05-12, 19:06:41
Moderator
jak bedzie miało 22 to tez dobrze
  • Odpowiedz

dv24v

2008-05-12, 19:09:33
Użytkownik
climatronic bedzie mial wyznaczone ze ma taka temp. utrzymywac i nie przekraczac lecz to nie oznacza ze po wybraniu 20 stopni od razu bedzie 20 we wnetrzu w kazdym miejscu kabiny i przez caly czas dzialania nawiewu ...
  • Odpowiedz

dv24v

2008-05-12, 22:30:17
Użytkownik
tylko jak rozpoznac gdzie dana strefa sie konczy a gdzie zaczyna Wink wlasnie to jest ciekawe jak climatronic to odbiera jak jest klika stref i ktos ustawi z drugiej strony skrajna temp. nie dochodzi do jakichs przeklaman?? czy to tylko chodzi ze climatronic bedzie z nawiewow dmuchal taka temp. jak sie ustawi?? a temp. we wnatrz pojazdu juz nie bedzie zgodna z wybrana?? bo przeciez jak to zrobic zeby pasazer z prawej mial 30 stopni a kierowca 16 Wink
  • Odpowiedz

adnim

2008-05-14, 11:09:18
Nowy użytkownik
No to u mnie jest chyba do dupy. Ostatnio jechałem sobie w miescie gdzieś koło 30 km . Ustawiłem sobie 20 stopni , na zewnatrz bylo 27 i bardzo słonecznie . Klimka dmuchała w trybie otwartego obiegu , temperatura na wylocie koło 5 - 6 stopni. W aucie nie było goraco , ale pomiar termometrem wewnetrznym pokazywał cały czas koło 27 , no niby powolutku temperatura malała , no ale powolutku. Kurcze z wylotów lodówa idzie na maks , no ale przez szyby słonce i tak wali tak więc nie wiem czy tempetarura wewnątrz jest ok. Powiedzcie jak u was jest i czy u mnie jest ok.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-05-14, 12:05:36 przez adnim.)
  • Odpowiedz

dv24v

2008-05-14, 21:00:55
Użytkownik
u mnie jest tak jak u ciebie dopiero po dluzszej jezdzie w trasie ok 30 min. spada gwaltowniej... tapicerka skorzana gdy dotkne jest odczuwalnie chlodna to pewnie normalne zjawisko poza tym musi sie ochlodzic cale wnetrze aby oddawalo wlasciwa temp. a zastanawiales sie kiedys ze z nadmuchu daje na 5 ustawiles na 16 a przykladowo butelka z cola ktora byla w aucie nagrzala sie ze sie nie chce pic a dopiero po dluzszym czasie sie ochladza mysle ze o to chodzi i trzeba isc w ta strone...
  • Odpowiedz

RobertS

2008-05-14, 22:42:56
Użytkownik
Wyobraź sobie taką picasso bez klimy... pod moim blokiem takowa parkuje. Myślałem że ze względu na dużą powierzchnię szyb klima jest standardem, a okazuje się że jednak nie. Współczuję kierowcy w upalny dzień...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa