Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mercedes w124 zamarzajaca klimatyzacja brak nawiewu

3 Odpowiedzi, 4253 Wyświetleń

fkiepski

2012-10-12, 17:52:28
Nowy użytkownik
Witajcie.

Mam mercedesa w124 2.0 benzyna z automatyczna klimatyzacja (tempmatic).
Na początku miałem nieszczelny waż po zakupie nowego i napełnieniu czynnikiem klimatyzacja działała aż nagle zamarzła, na przewodach od klimatyzacji szron (Śnieg!) i brak nawiewu w środku auta, całe szczęście że gdy to się stało temperatury sięgały 25'C i wszystko odmarzło i klima wróciła do żywych. Po miesiącu użytkowania puścił oring za osuszaczem, wymieniłem odraz cały osuszacz. Po ponownym nabiciu klima znowu zamarzła w gnat szron na przewodach itp. Normalnie to bym to olała ale idzie zima a ja w aucie nie mam ani zimnego ani ciepłego nadmuchu. A szkoda mi spuścić czynnik w kosmos bez czynnika grzanie i nawiew działa bez problemu.

Jakieś pomysły ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-10-12, 17:55:55 przez fkiepski.)
  • Odpowiedz

aka_piotr

2012-10-27, 21:07:15
Nowy użytkownik
Być może serwis, w którym nabijałeś swoją klimatyzacje wpuścił Ci w obieg za dużo gazu? Klima może się dusić i zamarza.
  • Odpowiedz

j_a_c

2012-11-26, 12:03:51
Użytkownik
jaki to rocznik ? bo były rożne gazy ,czy jest dobra ilość gazu?, co z filtrem kabiny? nie każdy potrafi go odnaleźć, może nie byc filtra kabiny takie wersje tez były po tylu latach może być już wymiennik brudny,jak to nie pomorze trzeba rozebrać zawór rozprężny
j_a_c WROCŁAW
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa