bartekw napisał(a):wadim napisał(a):bartekw napisał(a):AWAX a co z mniejszymi firmami ktore nie stac na zaopatrzenie sie w czesci na 5 czy 7 lat? glupia plytka pcb to koszt kolo 1500pln.
Jezeli producent miesza modelami i wycofuje co chwile rozne serie to co ma zrobic firma monterska? polecac producenta? czy raczej nie.
Producent twierdzi najczesciej ze czesci starcza na lata ale w praktyce roznie bywa i juz teraz mozna miec problem z dostepnoscia czesci do urzadzen wycofanych np rok temu.
Mialem niedawno taki przypadek innego producenta ze przestali produkowac pewien model multi a sprowadzenie zapasowej plytki z agregatu nie wchodzilo w rachube(czas oczekiwania ok 6miesiecy) producent dal nowy model ale trzeba bylo wszystkie parowniki i agregat wymienic.....
Kazda szanujaca i znajaca sie firma z własnego doświadceznia wie co ma polecac a czego nie. Nie lata i nie pyta sie na forum czy ma polecac czy nie bo przecież jak kilka postów wyżej pisze że LG jest OK to teraz do Awaxa czy polecac czy nie??? Sory ale dla mnie nie jestes wiarygodny. Ja nie polecam jak ktos sie chce dowiedziec czegos wiecej o urzadzeniu niż tylko wyglad. Fakt jest faktem zę montuje bo marka robi swoje i wielu klientow tylko lg lg lg .
Przeczytaj obydwa posty ze zrozumieniem.
pytania merytoryczne i zachecajace do wyskusji odbierasz wyjatkowo osobiscie. A kim ty jestes ze oceniasz moja wiarygodnosc?
Rownie dobrze dla mnie budzacy niechec i brak zaufania jest ktos kto podaje ze buduje marke firmy na daikinach a w innym poscie pisze o setkach electr zamontowanych u szczesliwych klientow...
Podaj chociazby na privie nazwe swojej firmy, chetnie sie dowiem czy faktycznie taki dobry jestes w daikinie
a tak calkowicie wracajac do tematu elektry.
owszem wszystkie byly wadliwe. we wszystkich byla walnieta elektronika i to na roznych etapach wiec twoja teoria o kiepskim montazu jest slaba na rowni z teoria kiepskiego serwisu(jak napisalem byly nowe)
czepiajac sie i snujac swoje teorie znow nie zauwazyles ze wyrazilem opinie na podstawie 8 sztuk z ktora mialem mozliwosc pracowac a nie calej firmie.
Odnosnie polecania producentow mam swoja marke w awatarze gdybys nie widzial![]()
a ten temat jest moralna dyskusja na temat etyki(klient nie wie np ze rozne modele sa co chwile wycofywane i jakie to moze miec konsekwencje dla ich splicika)
Nie buduje marki firmy na Daikinach i tak nie napisalem, ja je montuje ale rzadko glownymi markami sa japonczyki min Mitsubischi i Fujitsu, z tanich napewno Electra i MDV, LG i Samsunga montuje bo same sie sprzedaja. W 8 byla walnieta Elektronika?dziwne a nawet bardzo... ale never mind a jesli chodzi o twoja wiarygodność to jak piszesz w 1 poscie że LG jest OK i polecasz i zaraz że jest tragiczne do serwisu to jaki mam wyciagnac wnioski? ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY