witam, szukam urządzenia, które będzie rejestrować parametry prądu zasilającego urządzenia chłodnicze, może macie coś sprawdzonego/niedrogiego.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Rejestrator parametrów prądu
10 Odpowiedzi, 7508 Wyświetleń|
Analizator parametrów sieci, a czy drogo czy nie drogo to pojęcie względne
![]() jest jedna szt na a............
CSW
musi mieć zapis na minimum 2 tygodnie
Może A2000 (ma 250000 próbek)z http://www.astat.com.pl/energetyka/anali...trow-sieci lub MPR-63. Dużo tego jest w sieci.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-03-04, 18:49:49 przez Shitashii.)
biall jest pierwszą ręką .
irroda napisał(a):witam, szukam urządzenia, które będzie rejestrować parametry prądu zasilającego urządzenia chłodnicze, może macie coś sprawdzonego/niedrogiego.Jeżeli padają silniki sprężarek to szukaj rejestratora napięcia a nie prądu.Bo prąd wzrasta pod wpływem obniżonego napięcia z sieci.Jeżeli sieć dostarcza odpowiednie napięcie to zastosuj wyłączniki silnikowe Termiki itp.Szkoda że nie opisałeś problemu.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
pod pojęciem parametry prądu, miałem na myśli napięcie, natężenie, częstotliwość. Dzięki za podane namiary i kontakt do biall. Pozdrawiam
irroda napisał(a):pod pojęciem parametry prądu, miałem na myśli napięcie, natężenie, częstotliwość. Dzięki za podane namiary i kontakt do biall. PozdrawiamA ja to to myślałem że parametry zaczynają się od napięcia.A póżniej powstaje prąd.Sory od czego jest forum.Człowiek uczy się całe życie.barbie gdzie szkolisz?zapłacę każdą cenę.Aby dorównać tobie.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-03-12, 22:31:38 przez klimatolog.)
jakbyś czytał ze zrozumieniem ,wiedział byś o tym pomiar prądu i napięcia jest normą w takim urządeniu ,jest to niezbędne do pomiaru mocy--pierwiastek z 3 razy U razy I razy cos fi .
Raczej COŚ fi.... Tak to sobie możesz policzyć na lekcji elektrotechniki. Wzór dotyczy idealnego przebiegu sinusoidalnego, którego w dzisiejszej sieci nie znajdziesz.
Wg. mnie te "analizatory" za kilka/naście tysiaków to ściema przy obecnym zatrzęsieniu zasilaczy impulsowych, UPSów i innych urządzeń odkształcających napięcie sieci. Przy częstotliwości próbkowania rzędu kilku kHz wyniki ich "analizy" można sobie wsadzić w ... Lepszym rozwiązaniem jest użycie karty dźwiękowej komputera i programu do edycji muzyki. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY