Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ceny montażów

12 Odpowiedzi, 10132 Wyświetleń

DakMar

2008-05-23, 18:52:42
Nowy użytkownik
Czy ktoś może mi podać jakie ceny wahają sie za montaże klimatyzacji. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

ADI

2008-05-24, 12:18:25
Nowy użytkownik
splity pomiędzy 1000-1500
  • Odpowiedz

CKIO

2008-05-26, 08:53:07
Użytkownik
zależy w jakim regionie ?
  • Odpowiedz

daniel28

2008-05-26, 12:34:02
Użytkownik
Dużo zależy od długości instalacji, ja biorę do 5 m instalacji 900 zł + Wat, powyżej 5m 70 zł za każdy dodatkowy metr.
  • Odpowiedz

DakMar

2008-05-26, 18:00:41
Nowy użytkownik
Ok mówimy tutaj oczywiście o najprostrzym montarzu j. zewnętrzna i j. wewnętrzna. A co w przypadku montażu wiekszej ilości jednostek wewnętrznych. I jak można proscic niech ktoś napisze czy elektryków też sie wlicza w tą cene czy to już w kwestii klienta. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Artic

2008-05-26, 19:22:12
Zaawansowany użytkownik
a po co elektrycy????
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-05-26, 20:04:43
Moderator
zasilanie w/g przepisów powinien dociagnac inwestor a jak nie to liczysz sobie za zrobienie zasilania i oczywiscie mósi byc bezpiecznik
  • Odpowiedz

senior

2008-05-26, 20:37:54
Zaawansowany użytkownik
zasilanie oddzielna umowa a jak nie, to wyciągasz jedynie kabelek i wtyczkę na pół metra
  • Odpowiedz

Artic

2008-05-26, 21:05:51
Zaawansowany użytkownik
nom właśnie tak jak chłopaki mówią twoja robota to klima i odciek z klimy a kwestia zasialania pozostaw klientowi chyba że sobie zażyczy to wtedy dodkowa kasa
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

CKIO

2008-05-27, 06:35:48
Użytkownik
ja tam zawsze sam robiłem podłaczenie elektryczne nie potrzebowałem żadnych elektryków a klient zawsze zgodzi sie na podłączenie bo po co ma jeszcze za elektrykiem sie uganiać , a co do ceny to panowie z jakich regionów bo mało bierzecie .
  • Odpowiedz

DakMar

2008-05-27, 18:28:49
Nowy użytkownik
Dobra to mniej więcej wiem jakie ceny sobie wyrabiają inni ale mam dodatkowe 2 pytania. Czy urządzenia można do0stać łatwo w konkurencyjnych cenach i jak z cenami serwisów dla klientów. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

keleron _asco

2008-05-28, 15:58:15
Nowy użytkownik
urzadzenia sa dostępne bez zadnych problemów tylko pewnie Ty jako detalista w kupowaniu urzadzń nie dostaniesz wielkiego rabatu...od włscicieli firm dostarczajacych urzadzenia...a co do serwisu jak zamontujesz klimę i masz autoryzację od producenta to możesz zaproponować klientowi odpłatne serwisy co najmniej dwa razy w roku po aby klient nie utracił gwarancji na urzadzenie!!! w mojej firmie bierze się za to od 150-200 pln netto
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa