witam mam taki problem z klimatyzacja mianowicie nabilem klime 800 gram weszlo odpalilem auto i zalaczylem klime i po chwili klima ruszyla nawet zaczelo cos chlodzic ale po chwili sie klima wylaczyla i zaczelem sprawdzac okazalo sie ze chlodnica klimy jest zimna 2 cienkie rurki sa gorace hlodnica zimna wiec kolejna próba z podlaczona maszyna do nabijania klimy i sie okazalo ze strasznie cisnienie rosnie a na niskim cisnieniu spadlo do zera a na wysokim na pompowalo do 25 moze ktos wie w czym moze tkwic problem aaaaa dodam ze filter wymieniony prosze o pomoc
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
ford galaxy r 96 problem z klima
13 Odpowiedzi, 11865 Wyświetleń|
Najlepiej podjechać do serwisu
no wlasnie w zekomym serwisie do którego pojechalem i chca wymieniac wszystko teraz chlodnice chca wymienic wymienili juz przewody 2 pompe a po wymianie powiedzieli ze moja jest tez dobra filter i dalej klima nie dziala dlatego szukam pomocy tu na forum moze koledzy mi podpowiedza co moze byc i sam to zrobie bo braknie juz pomalu funduszy
Dlatego napisałem żebyś pojechał do serwisu,a nie do nabijaczy.
Nie oczekuj diagnozy na forum,jeżeli nie wiadomo co Ci nabijacze tak naprawdę robią. Może być wilgoć w układzie,może być uszkodzony zawór 9Najbardziej prawdopodobne).Jedno jest pewne,jeżeli ci nabijacze nie wiedzą to nie powinni się dotykać klimatyzacji,zwłaszcza,że teraz popsują więcej.
zawór tez wymieniony zapomnialem juz o tym a kolega zna taki serwis klimatyzacji dobry bo ja bylem w gdansku nie wiem gdzie moge sie jeszcze udac z góry dziekuje
Coś ci się zakorkowalo w układzie chłodniczym. Napełnić azotem i sprawdzać gdzie jest problem. Podoba mi się pojęcie nabilem klimę albo dobiłem klimę
normalnie nóż w kieszeni się otwiera.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego. 1977romek napisał(a):zawór tez wymieniony zapomnialem juz o tym a kolega zna taki serwis klimatyzacji dobry bo ja bylem w gdansku nie wiem gdzie moge sie jeszcze udac z góry dziekuje Szukaj firmy,która zajmuje się też chłodnictwem.Omijaj wulkanizacje itp.
dziękuje wszystkim za pomoc jade dalej szukac oczywiscie nie wulkanizacji itp... napisze jesli znajda co jest
te koszty juz mnie przerażają prawie przekraczaja wartosc auta
Jeżeli gdzieś okolice Gdańska to możesz podjechać do mnie.
Autoklima Webasto
Można jakies namiary na mejla
a kolega plusz730 wie juz co moze byc jak tak to przyjade szybko
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-02, 09:08:27 przez 1977romek.)
Prawdopodobnie nieszczelność niejednokrotnie ,,przeoczona"
przyczyna znaleziona klima chlodzi okazalo sie ze byl za mocno scisniety waz który był dorabiany no i jeszcze gorsza sprawa nieszczelnosc na osi pompy klim uszczelniacz trzeba wymienic ale nie bardzo wiem gdzie taki dostac bo gosc co mi to robil zamowi dopiero we wtorek moze panowie maja pomysl jak taki uszczelniacz zdobyc predzej moge podjechac np gdansk slupsk z góry dziekuje za panstwa pomoc
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY