Witam wszystkich,
od oferty inwerterów zgłupiałem aż mi się gorąco zrobiło i czymś muszę się schłodzić (oprócz piwa)
Mieszkanie ma 52 m2, w lecie, w południe jest generalnie zacienione ale i tak jest za gorąco bo to poddasze.
Pomieszczenie do zamontowania klimy ma ok 25 m2, myslę, że 2,5 kW powinno poratować, nie potrzebuję mieć w domu chłodni
.
Co wybrać (ceny z montażem):
LG prestige H09AK za 5680
Fujitsu RSG09LT za 5080
Fujitsu ASYG09LMCA za 4090
Samsung T+ AR za 3889
Airwell HDD 9DCI za 3621
Daikin FTXN25L/RXN25L za 2900
Które z tych urządzeni ma najlepszy stosunek jakości/parametrów do ceny?
Ten daikin zadziwia, bo niby firma luks, 22 dB w trybie cichym, a cena bardzo niska...
No wprawdzie sprawność "A", ale czy to aż taka różnica w kasie zeby inwestować następne 3000 za klasę AAA?
Z góry dziękuję za podpowiedzi
Pzdr
WP
od oferty inwerterów zgłupiałem aż mi się gorąco zrobiło i czymś muszę się schłodzić (oprócz piwa)

Mieszkanie ma 52 m2, w lecie, w południe jest generalnie zacienione ale i tak jest za gorąco bo to poddasze.
Pomieszczenie do zamontowania klimy ma ok 25 m2, myslę, że 2,5 kW powinno poratować, nie potrzebuję mieć w domu chłodni
.Co wybrać (ceny z montażem):
LG prestige H09AK za 5680
Fujitsu RSG09LT za 5080
Fujitsu ASYG09LMCA za 4090
Samsung T+ AR za 3889
Airwell HDD 9DCI za 3621
Daikin FTXN25L/RXN25L za 2900
Które z tych urządzeni ma najlepszy stosunek jakości/parametrów do ceny?
Ten daikin zadziwia, bo niby firma luks, 22 dB w trybie cichym, a cena bardzo niska...
No wprawdzie sprawność "A", ale czy to aż taka różnica w kasie zeby inwestować następne 3000 za klasę AAA?
Z góry dziękuję za podpowiedzi
Pzdr
WP
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY