Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

octavia I

10 Odpowiedzi, 7691 Wyświetleń

misiekstm

2013-05-15, 09:41:28
Nowy użytkownik
Witam.
Mam problem z klima w octavii I (1999r) z klimatronikiem nie załącza sprężarki. W parametrach klimatronica widzi temp. cieczy chłodzącej -99st. W silniku i zegarach sprawdzałem i tam jest temp. ok. Spotkał się ktoś z czymś takim??
Pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-15, 09:42:56 przez misiekstm.)
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2013-05-15, 11:49:01
Top użytkownik
Trzeba jechać do servisu auto klimatyzacji.
  • Odpowiedz

misiekstm

2013-05-16, 10:38:11
Nowy użytkownik
Witam ponownie.
Widzę że trochę ludzi na tym forum, a dokładnie Tadeusz ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem (jak większość członków KCICHIK Smile ). Zadałem pytanie czy ktoś się spotkał z takim problemem a nie gdzie mam jechać !!!

Problem rozwiązany moduł wentylatorów uszkodzony - wymieniony i git.

Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2013-05-17, 06:35:24
Top użytkownik
Poczytaj swoje poprzednie posty a zrozumiesz moja odpowiedź.
  • Odpowiedz

misiekstm

2013-05-17, 17:40:47
Nowy użytkownik
To przed odpowiedzią na pytanie czytasz wszystkie poprzednie posty człowieka?? Dobrze że mało się udzielałem Smile
O jakie posty ci chodzi??
O odgrzybianie ??
Przeczytałem i widzę ze źle opisałem problem. Chodziło mi ze jak bylem kiedyś na odgrzybianiu e39 to koleś włączył klimę i odłączył sprężarkę i powiedział że przy wyłączonej powietrze nie leci przez parownik. To jest historia pytania. Teraz robię to z pistoletu bo parownik w e60 widać po wyjęciu filtrów. A jeśli chodzi o wiedzę to nikt nie rodzi się serwisantem klimy i człowiekiem doskonałym.
Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

KCICHIK

2013-05-17, 19:07:01
Użytkownik
misiekstm napisał(a):Witam ponownie.
Widzę że trochę ludzi na tym forum, a dokładnie Tadeusz ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem (jak większość członków KCICHIK Smile ). Zadałem pytanie czy ktoś się spotkał z takim problemem a nie gdzie mam jechać !!!

Problem rozwiązany moduł wentylatorów uszkodzony - wymieniony i git.

Pozdrawiam.
Większość członków KCICHIK stara się uczyć i zdobywać kwalifikację,a nie oczekuje ,że ktoś swoją wiedzę będzie rozdawał amatorom.
Zapraszamy do Centrum.
  • Odpowiedz

zikr6

2013-05-18, 16:52:54
Nowy użytkownik
Tadeusz4321 napisał(a):Większość członków KCICHIK stara się uczyć i zdobywać kwalifikację,a nie oczekuje ,że ktoś swoją wiedzę będzie rozdawał amatorom.
Zapraszamy do Centrum.
To po co jest to forum,zróbcie swoje forum fachowców i będziecie mieć problem z amatorami z głowy.
  • Odpowiedz

awax

2013-05-18, 18:37:42
Top użytkownik
zikr6 napisał(a):
Tadeusz4321 napisał(a):Większość członków KCICHIK stara się uczyć i zdobywać kwalifikację,a nie oczekuje ,że ktoś swoją wiedzę będzie rozdawał amatorom.
Zapraszamy do Centrum.
To po co jest to forum,zróbcie swoje forum fachowców i będziecie mieć problem z amatorami z głowy.

Może ilość i wartość Twoich postów nie upoważnia Ciebie do udzielania rad kto i jakie forum ma stworzyć?
Jesteś pewien,że to nie jest nasze forum fachowców?
Może Ty zrób swoje forum nabijaczy i będziesz miał problem z głowy?Zresztą już chyba Masz takie gdzie określenia "nabijanie" nie rażą?vwgolf?
Tak przy okazji to na subforum KCICHIK można uzyskać wszystkie informacje m.in. o problemach występujących przy napełnianiu układów klimatyzacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-18, 19:02:38 przez awax.)
  • Odpowiedz

zikr6

2013-05-20, 08:08:49
Nowy użytkownik
Jestem amatorem, nie posiadam warsztatu i nie "nabijam" klimatyzacji.Po prostu lubię czasem poczytać posty mądrych fachowców,którzy odpowiadają szczerze na każde zadane pytanie tacy jak radekklimat. Nie ma o co się obrażać.Myślę że to forum po to jest żeby pomagać ludziom.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2013-05-20, 18:45:58
Top użytkownik
To w takim razie często zmieniasz samochody i masz pecha do klimatyzacji w tych autach
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa