Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

chłopaki problem z LG

14 Odpowiedzi, 12760 Wyświetleń

Artic

2008-06-03, 15:09:22
Zaawansowany użytkownik
Witam!
wczoraj załozyłem klime LG podsufitówke 7.0kW pieknie chodził.
Dziś dostałem zgłoszenie że klima nie działa no i pojechałem...

Objawy:
klima się uruchamia i po chwili zaczyna migac kontrolka czerwona i sie wyłacza

kontrolka miga 5 razy gasnie na 2sec i ponownie zaczyna migać i tak non stop

po właczeniu nie uruchamia się jesdostka zewnetrzna.

cisnienia są w normie

Nie miałem czasu się zgłebic w problem ale może ktoś z was zakłada Lg i miał podobny problem, wielce by mi to ułatwiło prace.

Pozdrawiam
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-03, 16:12:07
Moderator
To jest inverter czy zwykły split ?
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-03, 16:31:02
Użytkownik
zalatw sobie kody bedow i po problemie moze cos z odplywem byc nie tak
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-03, 17:01:28
Moderator
Artic kody masz na mojej stronce [reklama] tylko tamto jest bardziej do inverterów ale może być też to samo .
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-03, 18:24:35
Moderator
sprawdz czy ci jakas kostka ze sterownika sie nie wypieła
  • Odpowiedz

aro-wroclaw

2008-06-03, 20:33:10
Nowy użytkownik
A czy wykonałeś instalacje z godnie z regułami czyli próba ciśnienia , próżnia i kontrola ciśnienia a na końcu może za długa trasa jak na ten sprzęt. Żeby ci pomóc podaj symbol Splita
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-03, 21:20:47
Zaawansowany użytkownik
fajnie dzięki za wszystkie odpowiedzi . Widać można na Was liczyć

Co do klimatyzatora to jest to zwykły nie inverter.
Model UU24 (AUUH246C)

Co do wypowiedzi aro-wroclaw wiem że chcesz pomóc ale bez przesady klimy montuję od lat, mam pierwszy raz taki przypadek i dlatego pytam Smile
Cały montaż odbył się jak należy trasa rurociagu to 7 m ale LG ma przewidziany zapas czynnika na 7.5m więc jest ok,

Jeszcze tutaj taka ciekawostka dla maro 196. Dzwoniłem do przedstawiciela Lg polska i powiedzieli mi że, nie mają kodów do tego urządzenia bo się nie psują Smile wiesz co normalnie myślałem że padne po tym tekscie.

Pozdrawiam
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

CKIO

2008-06-04, 07:23:30
Użytkownik
Witam kiedys montowałem LG ale wole się nie wypowiadać na ich temat bo połowe słów musiałbym pisac niecenzurowanych , Artic piszesz że LG ma zapas czynnika a ja sie sporo razy spotkałem że go brakowało a dwa razy nawet go wogóle nie było jak zrobiłem próżnie i odkręciłem zawory to miałem 1bar na postoju więc zgadzam się z tym że sie psują ale nie tylko ta tylko wiekszość LG.
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-04, 09:20:36
Zaawansowany użytkownik
hehe wiesz rózne cuda się zdarzają miałem kiedyś klimatyzator ( firmy nie wymienie, ale to jedna z lepszych marek) gdzie wentylator był zablokowany wgnieceniem w obudowie baterie były rozładowane i w dodatku nie było wystarczajaco czynnika.

A co do ilości czynnika to tak mają napisane na tabliczkach że jest zapas czynnika.

Dzisaj jadę do niego jak mi się uda go naprawić to powiem co było nie tak
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-04, 15:29:02
Moderator
A co do kodów to jak byłem w LG na szkoleniu to dali tylko strzępek a więcej zassałem z netu i też byli zdziwieni że na zachodnich serverach jest a oni mają mało informacji.
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-05, 15:39:35
Użytkownik
moze wypadaloby zrobic jeden temat i kazdy by wrzucil kody bledow te ktore posiada, moglaby sie zrobic ladna kolekcja
  • Odpowiedz

senior

2008-06-05, 16:07:12
Zaawansowany użytkownik
to tak średnio pasuje w tym miejscu, sam rozumiesz co by się działo
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-05, 16:08:39
Zaawansowany użytkownik
podzielam pogląd seniora lepiej by było utworzyć serwerek i tam wrzucać wszystkie instrukcję kody i DTR.

Mogę się podjąć tego wyzwania
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-05, 20:38:15
Zaawansowany użytkownik
mam problem w moim LG Smile

uszkodzony został bezpiecznik na płytce w jednostce zewnętrznej, przyczyna uszkodzenia to zwarcie diody zenera, która została prawdopodobie uszkodzona na wkutek przepięcia w sieci

Mam foto miejca uszkodzenia, więc jak ktoś bedzie kiedyś potrzebowal polecam się!

Wielkie Dzięki za wszystkie posty!
Pozdrawiam Artic
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-05, 20:40:46 przez Artic.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa