Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator on/off YORK

18 Odpowiedzi, 20697 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2013-08-12, 09:52:20
Top użytkownik
Witam

Potrzebuje materiały serwisowe do modelu ze zdjęcia. Tabliczka jest z j. z.

Pozdrawiam

C. D. N.
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-08-12, 18:16:40
Top użytkownik
klimatolog napisał(a):To jest chore aby firma montująca nie pozostawiła klientowi DTR.Kiedyś kupując telewizor był pełen schemat elektroniczny urządzenia.Rozumiem że Adam Słodowy mógł sobie zrobić KUKU.Ale pytanie do dystrybutorów urządzeń dlaczego takich DTR nie udostępniają firmą montażowym?Ustawodawcy wprowadzają ustawy zapominając o podstawach że użytkownik ma prawo do pełnej dokumentacji zakupionego urządzenia.A nie ma prawa naprawiać go we własnym zakresie.Grzegorz na chomiku można było to sciągnąć.Reasumując churtownie z nas kpią pompując towar z chin nie przetłumaczony.Co jest niezgodne z przepisami polskiego prawa chandlowego.Kto na taką partyzantkę pozwala?Oczywiście głosy firm certyfikujących?Jak można certyfikować słonia skoro nie jest się ssakiem?
Czy ktoś udowodnił że komar jest głupszy od ssaka?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2013-08-12, 19:57:32
Top użytkownik
Witam

Szukałem sporo ale nic ciekawego nie znalazłem. Potrzebuje pilnie kody błędów do YORKa. Jeżeli ma ktoś rozkładówkę do tego modelu to bardzo proszę. Tu się z Tobą zgodzę, miałem sytuacje że musiałem kupić DTR do centrali wentylacyjnej od producenta bo oni uważali że tylko ich serwis fabryczny ma do niej prawo za darmo...śmierdzi trochę monopolem.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

bartekyogico

2013-08-13, 04:34:02
Zaawansowany użytkownik
stefanbud napisał(a):Witam

Szukałem sporo ale nic ciekawego nie znalazłem. Potrzebuje pilnie kody błędów do YORKa. Jeżeli ma ktoś rozkładówkę do tego modelu to bardzo proszę. Tu się z Tobą zgodzę, miałem sytuacje że musiałem kupić DTR do centrali wentylacyjnej od producenta bo oni uważali że tylko ich serwis fabryczny ma do niej prawo za darmo...śmierdzi trochę monopolem.

Pozdrawiam

Na 99% był to produkt z linii Midea/MDV więc kody takie same. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2013-08-13, 14:12:06
Top użytkownik
Witam

C.D. Więc tak, w urządzeniu błyska dioda TIMER, reszta diod jest wyłączona. Domyślam się że jest to trwałe zatrzymanie z jakiegoś powodu, może ktoś wie z jakiego?

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Vlad24

2013-08-13, 14:52:48
Użytkownik
Zaprogramowany cykl jej życia się skończył, woła o wymianę na nową.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2013-08-13, 15:00:19
Top użytkownik
Witam

yellow light of death Big Grin dobre, dobre.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

bart7802

2013-08-13, 17:42:38
Użytkownik
http://www.justanswer.com/hvac/4ojro-yor...rking.html

skoro po angielsku to może tutaj...Smile
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-08-13, 18:20:14
Top użytkownik
Może ktoś zaprogramował pilota.Może reset pilota.A tak naprawdę to co nie tak z urządzeniem?
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2013-08-13, 19:57:29
Top użytkownik
Witam

No kurcze nikt nie pracuje na Yorkach? Urządzenie zatrzymało się i mruga Timer. Co to oznacza? Nikt nie ma dokumentacji? Kurcze myślałem że to jest dobra marka. Dziwne.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-08-13, 20:02:49
Top użytkownik
To nie błąd.Dlaczego wyświetla 8.8?Czujniki nie pomylone?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-08-13, 20:10:49 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2013-08-13, 20:11:39
Top użytkownik
Witam

Co masz na myśli? Nie, nie to odblask od lampy błyskowej. Nic się nie świeci oprócz Timera.

Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-08-13, 20:13:41 przez Stefanbud.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-08-13, 20:36:57
Top użytkownik
Klima czeka.Urządzenie przestało działać bo coś z czujnikami?Może zamienione żle wpięte?Urządzenie myśli że spełniło swoją rolę?A może czujnik temperatury ma nie odpowiednią rezystancję w stosunku do temperatury i urządzenie nigdy nie będzie chłodzić bo myśli że schłodziło pomieszczenie.Ja szedł bym w tym kierunku.A czkolwiek nie zakładam błedu produkcyjnego w którym chińczyk jako nowy pracownik pomylił czujnik zasysanej temperatury z tą w parowniku.Na dzień dzisiejszy opcje mi się kończą.Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2013-08-14, 06:44:54
Top użytkownik
Witam

No nie chce mi się wierzyć że z tylu użytkowników forum nikt nie miał przypadku. To może ktoś ma porządną DTR z kodami do modelu york makc12fs-jaa.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

gadget

2013-08-14, 08:41:02
Zaawansowany użytkownik
Możesz napisać bezpośrednio do chińczyków spokojnie nie gryzą a czasem odpisują nie wiem jak jest w tej firmie ale wielokrotnie w ten sposób otrzymywałem pomoc w urządzeniach nie związanych z klimatyzacją ale pomoc okazywała się bezcenna tym bardziej że czasem odpowiadają inżynierowie którzy projektowali sprzęt . Miałem też okazję prosić o pomoc włochów ... bezskutecznie. A może pokaż fotkę pilota może to jakiś klon innego badziewia?

Ps. pamiętaj że tam teraz śpią ...
  • Odpowiedz

kondzio85

2013-08-16, 18:12:07
Użytkownik
Sprawdź czy nie jest przypadkiem włączona funkcja timera na pilocie, i dla pewności zrób reset czasów koniecznie kierując w tym momencie pilot w stronę klimatyzatora, tak przynajmniej wywnioskowałem z wpisu

"Operation of air conditioner = Timer indicator lamp lights up and the air conditioner doesnot operate.

Explanation = Timer is being activated and the unit is in ready mode.The unit operates normally if the timer operation is cancelled - See more at: http://errorcodeairconditioning.blogspot.com/2010/10/york-error-code.html#sthash.YqScZa94.dpuf\"

A jak nie pomoże to pomierz rezystancje czujników.
  • Odpowiedz

kondzio85

2013-08-16, 18:29:07
Użytkownik
Przejrzyj jeszcze instalation manual tutaj:
http://www.manualslib.com/products/York-...63120.html
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2014-06-20, 09:36:59
Top użytkownik
Witam

Więc tak, wszystkie te kody o dupę rozbić. Problem był w tym że firma montująca klimę podpięła się zasilaniem pod instalację którego zabezpieczenia nie można było znaleźć. Wyłączenie prądu z całego piętra a klima się świeci. Jak już znaleźli zasilanie wtedy wyszło że klima po trzykrotnym uruchomieniu sprężarki wchodzi w stan awarii i tego nie umieścili w uniwersalnych kodach Yorka. Padł kondensator.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa