Witam. Od dłuższego czasu planuję założyć klimę w domu, ale nie myślałem, że jest to takie trudne. Większe firmy, które się tym zajmują olewają "szaraka" i w sezonie wolą zakładać i serwisować klimy na halach czy galeriach... Mniejsze firmy też mają zapiernicz. I tak już ciągnę się z tym od połowy lipca
Ale to tak poza tematem.
Generalnie montera już mam, klime niby też, tylko już jedzie 2 tygodnie i dojechać nie może.
Dlatego jeśli mam tyle czasu to wolę się popytać czy dobrze monter doradził, a doradził Mitsubishi MSZ-EF35VEW (3,5kW) - z montażem 5800 zł.
Teraz tak sobie myślę, czy nie dobrym wyborem byłby Panasonic ETHEREA E12PKE (3,5kW) - na Allegro już za ok 4000 zł. Firma może mniej popularna, ale raczej pozytywne opinie. Według danych katalogowych są praktycznie identyczne, tak samo ciche i wydajne. Wcześniej już oglądałem Panasa bo spodobała mi się funkcja sterowania przez smartfona poza domem co by mi odpowiadało.
Mam już mętlik, dlatego wolę się zapytać ludzi na forum obeznanych w temacie
Pomóżcie. Pozdrawiam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-08-20, 16:32:24 przez Range.)
Ale to tak poza tematem.Generalnie montera już mam, klime niby też, tylko już jedzie 2 tygodnie i dojechać nie może.
Dlatego jeśli mam tyle czasu to wolę się popytać czy dobrze monter doradził, a doradził Mitsubishi MSZ-EF35VEW (3,5kW) - z montażem 5800 zł.
Teraz tak sobie myślę, czy nie dobrym wyborem byłby Panasonic ETHEREA E12PKE (3,5kW) - na Allegro już za ok 4000 zł. Firma może mniej popularna, ale raczej pozytywne opinie. Według danych katalogowych są praktycznie identyczne, tak samo ciche i wydajne. Wcześniej już oglądałem Panasa bo spodobała mi się funkcja sterowania przez smartfona poza domem co by mi odpowiadało.
Mam już mętlik, dlatego wolę się zapytać ludzi na forum obeznanych w temacie
Pomóżcie. Pozdrawiam!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY