Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Chłodnia na spożywkę - problem

84 Odpowiedzi, 74829 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 4

barbie

2013-08-21, 20:07:07
Top użytkownik
Wit widać nigdy nie byłeś w komorze prowiantowej na statku-jedna sprężarka zasila plusówkę i minusówkę ,druga pozostaje w rezerwie .kolega z Gdańska znajdzie nad morzem odpowiednich fachowców .
  • Odpowiedz

wit

2013-08-21, 20:13:04
Top użytkownik
elektromechanik napisał(a):
klimatolog napisał(a):Panowie fuchowcy piszecie totalne bzdury.Takie układy idzie zrobić.Kolega barbie podał nawet literaturę do podstaw a nie wymądrzania się.Istnieje takie coś jak odpowiednie zawory w odpowiednich miejscach.

Oczywiście że są i można zrobić. Tyle tylko że przymałej komorze to koszt zaworów i sterowania nimi oraz konstrukcja układu połączeń rurowych znacznie przekroczy koszt agregatu.

i jak ja już pisałem...

wit napisał(a):ściślej jeśli starczy wydajności -to da się zrobić -ale sensu za dużo w tym nie ma....

zrobić oczywiście się da... -tylko.... sensu w tym mało.
Koszty armatury i automatyki spore -oszczędności na agregacie małe-nie warto.
fachowiec -odradzi. i zaproponuje lepsze rozwiązania. ale da się na pewno. Sam potrafiłbym zrobić to na kilka sposobów -i żadnego w tym przypadku bym nie polecał.
  • Odpowiedz

barbie

2013-08-21, 20:17:38
Top użytkownik
Wit-polecam wycieczkę na Dar Pomorza ,na żaglowiec Meksykański już nie zdążysz .
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-08-21, 20:25:30
Top użytkownik
Wit piszesz bzdury?Skoro nie ma sensu dlaczego ten bezsens jest stosowany a automatyka nadal w sprzedaży?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

wit

2013-08-21, 20:25:45
Top użytkownik
chłodnictwo okrętowe to całkiem inna bajka...
akurat tym nigdy się nie zajmowałem

-ale jak przypuszcza są tam inne priorytety -np. konieczna oszczędność miejsca, bezpieczeństwo towaru -bez możliwości serwisu z zewnątrz -a więc zdublowane agregaty -oraz ekonomia pracy schodząca na dalszy plan.
  • Odpowiedz

elektromechanik

2013-08-22, 07:12:11
Zaawansowany użytkownik
LUDZIE

Czy ja lub wit pisaliśmy że się nie da???????? POCZYTAJCIE ze zrozumieniem!!!!!!!!!!!

Pisaliśmy ze się nie > opłaca < przy tak małej komorze.
  • Odpowiedz

wit

2013-08-22, 07:19:15
Top użytkownik
elektromechanik napisał(a):LUDZIE

Czy ja lub wit pisaliśmy że się nie da???????? POCZYTAJCIE ze zrozumieniem!!!!!!!!!!!

Pisaliśmy ze się nie > opłaca < przy tak małej komorze.

dokładnie tak. da się.

majtki tez da się zdejmować przez głowę. wystarczy poczekać -czas zrobi swoje....

da się. tylko nie warto.
technicznie wykonalne -ale nieopłacalne.
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-08-25, 05:18:01
Zaawansowany użytkownik
mavic napisał(a):Jest dobrze, mam upragnione +5st Smile
Co do wycieku to nie było żadnego bo sprawdziłem wszystkie spawy i skręcenia sprayem do wykrywania nieszczelności.

Wygląda na to, że zawór był walnięty a przy okazji nabili za mało czynnika bo we wzierniku nic się nie zmieniało od marca.
Nieszczelność mogła być na zaworze brak zaślepki jak pisałem wcześniej sprawdź czy teraz jest nakręcona
  • Odpowiedz

mavic

2013-08-25, 07:14:15
Nowy użytkownik
frost-ch napisał(a):
mavic napisał(a):Jest dobrze, mam upragnione +5st Smile
Co do wycieku to nie było żadnego bo sprawdziłem wszystkie spawy i skręcenia sprayem do wykrywania nieszczelności.

Wygląda na to, że zawór był walnięty a przy okazji nabili za mało czynnika bo we wzierniku nic się nie zmieniało od marca.
Nieszczelność mogła być na zaworze brak zaślepki jak pisałem wcześniej sprawdź czy teraz jest nakręcona
Jest nowy zawór z zaślepką. Chłodnia spokojnie do +4 Smile
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 4

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa