Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator naścienny +/- 4000 zł

9 Odpowiedzi, 7753 Wyświetleń

Range

2013-08-20, 16:31:10
Nowy użytkownik
Witam. Od dłuższego czasu planuję założyć klimę w domu, ale nie myślałem, że jest to takie trudne. Większe firmy, które się tym zajmują olewają "szaraka" i w sezonie wolą zakładać i serwisować klimy na halach czy galeriach... Mniejsze firmy też mają zapiernicz. I tak już ciągnę się z tym od połowy lipca Big Grin Ale to tak poza tematem.

Generalnie montera już mam, klime niby też, tylko już jedzie 2 tygodnie i dojechać nie może.

Dlatego jeśli mam tyle czasu to wolę się popytać czy dobrze monter doradził, a doradził Mitsubishi MSZ-EF35VEW (3,5kW) - z montażem 5800 zł.

Teraz tak sobie myślę, czy nie dobrym wyborem byłby Panasonic ETHEREA E12PKE (3,5kW) - na Allegro już za ok 4000 zł. Firma może mniej popularna, ale raczej pozytywne opinie. Według danych katalogowych są praktycznie identyczne, tak samo ciche i wydajne. Wcześniej już oglądałem Panasa bo spodobała mi się funkcja sterowania przez smartfona poza domem co by mi odpowiadało.

Mam już mętlik, dlatego wolę się zapytać ludzi na forum obeznanych w temacie Wink Pomóżcie. Pozdrawiam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-08-20, 16:32:24 przez Range.)
  • Odpowiedz

bartekyogico

2013-08-20, 17:03:49
Zaawansowany użytkownik
Panasonic to też bardzo porządny sprzęt (osobiście wolałbym od Mitsu serii M), tylko jak kupisz na Ale... i złoży Ci to Pan Kazio to kto będzie odpowiadał w razie awarii? Najlepiej (nie najtaniej na początku, ale z czasem pewnie tak) jest kupić sprzęt w firmie która Ci go zamontuje. Temat wałkowany tysiące razy... a potem co zrobić firma z Aledrogo się wypięła, bo kto inny montował, a monter zmienił numer... forumowicze pomóżcie!
  • Odpowiedz

Range

2013-08-20, 21:43:45
Nowy użytkownik
Czyli co lepiej brać Panasonica?

Zastanawiałem się wcześniej nad zakupem tutaj - http://allegro.pl/klimatyzator-panasonic...84445.html Ktoś kojarzy sprzedawce?
Są też inne sklepy, cena kształtuje się na poziomie 4000-4600 zł.
  • Odpowiedz

Range

2013-08-21, 15:00:00
Nowy użytkownik
Pomyliłem się w pierwszym poście. Chodziło nie o serie EF tylko nowszą SF...

A więc pojedynek wygląda tak

Mistubishi MSZ-SF35VE (3,5kw)
Panasonic KIT-XE12-PKE (3,5kw)

Obydwa są nowe na rok 2013.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-08-21, 15:04:21 przez Range.)
  • Odpowiedz

Klima-cool

2013-08-21, 15:36:46
Zaawansowany użytkownik
Jak chcesz mieć już całkowicie mieć namieszane w głowie to SINCLAIR SYMPHONY proponuje ...z montarzem do tygodnia zależy gdzie mieszkasz...
  • Odpowiedz

Range

2013-08-21, 16:12:59
Nowy użytkownik
Wydaje mi się, że jednak zostane przy Mitsu i Panasie Wink
  • Odpowiedz

DBKlima

2013-08-22, 11:49:09
Top użytkownik
Range napisał(a):Wydaje mi się, że jednak zostane przy Mitsu i Panasie Wink
Co do Mitsubishi to jeśli nie celujesz w serię (M) Premium FH EF to bez sensu brać SF skoro masz dużo tańszą HJ.
Co byś nie wybrał moim zdaniem będziesz zadowolony.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

Range

2013-08-29, 09:34:53
Nowy użytkownik
Wybrałem Mitsubishi. Zaważyło to, że gwarancja na wszystko 5 lat i serwis mam blisko w odróżnieniu od np Panasonica, który najbliższy serwis jest w Poznaniu, czyli ok 80km ode mnie. Klima już zamontowana i działa super Smile Oby służyła długo, szkoda tylko, że już się upały skończyły Big Grin Ale przyda się jesienią i zimą na dogrzanie Smile Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

DBKlima

2013-08-30, 12:13:41
Top użytkownik
Jaki model ?
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa