Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

problem z nie załączającą się spręzarką Hyundai coupe

5 Odpowiedzi, 7823 Wyświetleń

coolios

2008-06-05, 11:14:48
Nowy użytkownik
Witam na forum, mam problem z niezłączającą sie spręzarką klimy, usterka wskazałą na elektromagnes ktory naprawiłem. teraz pytanie czy na kablu idący d spręzarki ma być po włączeniu a/c 12volt ?? bo mam na kablu tylko 2.5 volta i, jaki prąd ma być na tym kablu?? i czy po właczeniu klimy sprężarka chodzi non stop czy włacza sie i dobija i wyłacza jak t działa ? (klima manualna)

narazie spręzarke mam na stole jutro mam ją włazyc do auta i nabyć gaz , ale niewiem czy wogole sie załączy gdy na kablu jest 2,5 v i niebedzie miała gazu..(chciałbym sprawdzic czy sie załączy na chwile, i pjade na nabicie .)

dodam ze wętylatory sie załączają i obroty podwyzszają...

ktos mi cos podpowie jak to ruszyć ?? pozdrawiam ..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-05, 11:15:13 przez coolios.)
  • Odpowiedz

gajdek419

2008-06-05, 12:23:10
Zaawansowany użytkownik
powinno być minimum 12V na zasilaniu cewki. a pod co podłaczasz tą spręzarkę na stole, akumulator, zasilacz????
Sprezarka działa na zasadzie włącz/ wyłącz a osiąga się to popzrez właczanie/ rozłączanie sprzęgła (sterowanie napięciem zasilajacym)
  • Odpowiedz

coolios

2008-06-05, 16:30:34
Nowy użytkownik
na stole nie podłączałem sprężarki dopiero ją jutro złoże bo naprawiałem elektromagnes (urwany drut w zwoju) mam problem tylko z zasilaniem w samochodzie na kablu idącym do sprężarki sprawdziłem miernikiem i daje 2,5v czym to moze byś spowodowane?? i jak wstepnie sterowane??
czy jak podłącze sprężarkę oddzielnie do włącznika a/c po przez przekaźnik 12v to klima ruszy?? bo narazie nie mam innego pomysłu..
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-05, 19:48:54
Moderator
brak pełnego zasilania to objaw zasniedziałych koncówek, połaczen itp badz kabel gdzies ma przerwana izolacje i tez zasniedział
sprawdz połaczenia kablowe
  • Odpowiedz

coolios

2008-06-07, 17:35:36
Nowy użytkownik
witam wracam do wątku ponieważ szukam odpowiedzi na pytanie jeżeli niema gazu w układzie a sprężarka sie nie załącza bo presostat zadziałał to jak napełnić czynnikiem układ ???. czy jak pojadę do magika od klimy napełni ją bez pracującej sprężarki??

a teraz 2 pytanko bo może będę musiał wymienić presostat, tylko powiedzcie jak go sprawdzić. gaz przed spuszczeniem był w układzie bo został sprawdzony a prądu na sprężarkę nie dawało czy to może być wina tego zaworu jak go sprawdzić ???

jeszcze jedno pytanko gdzie szukać tego presostatu w hyundai coupe? może ktoś wie ?? pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-07, 17:46:58 przez coolios.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa