Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Manualne napełnianie czynnikiem układu klimatyzacji

12 Odpowiedzi, 13294 Wyświetleń

markrk

2013-06-18, 18:29:08
Nowy użytkownik
Mam do was pytanie, chodzi o manualne napełnianie układu klimatyzacji.
Do dyspozycji mamy pompę vacum, wagę, manometry czynnik itd...
Po próżni gdzie powinien być podany czynnik do układu- po stronie niskiego czy wysokiego ciśnienia ?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-06-18, 19:27:03
Top użytkownik
markrk napisał(a):Mam do was pytanie, chodzi o manualne napełnianie układu klimatyzacji.
Do dyspozycji mamy pompę vacum, wagę, manometry czynnik itd...
Po próżni gdzie powinien być podany czynnik do układu- po stronie niskiego czy wysokiego ciśnienia ?
Manualna naprawa jest lepsza niż automatyczna ponieważ człowiek manualnie programował te automatycznie ponoć działające.Jak na razie jest więcej pytań w stosunku do automatów jak do ludzi którzy to potrafią naprawić manualnie znając podstawy zawodowe?Skoro maszyny te są automatyczne to skąd tyle nie wiadomych pytań odnoszących się do ich obsługi?Nie jestem burakiem który nie potrafi korzystać z innowacji.Natomiast uważam że ludzie powinni korzystać z innowacji danego produktu poznając zasadę jego działania.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

ledek

2013-06-18, 19:55:44
Nowy użytkownik
po stronie wysokiego
  • Odpowiedz

miezala5

2013-06-18, 20:28:10
Top użytkownik
po stronie niskiego
  • Odpowiedz

barbie

2013-06-18, 20:36:32
Top użytkownik
obydwie strony .
  • Odpowiedz

AutoSpa

2013-06-18, 20:44:07
Nowy użytkownik
Myślę, że na podstawie tych odpowiedzi nie będziesz w stanie nic zrobić.
Bez obrazy - przejdź na priv.
biuro@phu-blysk.pl

pozdrawiam
  • Odpowiedz

ledek

2013-06-19, 19:36:09
Nowy użytkownik
1 napelnienie instalacji czynnikiem w postaci gazowej mozna dokonac po stronie wysokiego i niskiego cisnienia
2 napelnienie instalcji czynnikiem w postaci cieklej mozna dokonac po stronie wysokiego cisnienia bo jak pujdzie na spezarke w postaci cieklej moze byc bum

a tak na marginesie najgorsze forum na jakim bylem duzo osob ktore nabijaja sobie posty nie wnoszac nic do tematu albo mysla ze pozdadali wszytkie rozumy mod chyba ma wakacje od dluzszego czasu 90% tego forum to spam
  • Odpowiedz

Robert81r

2013-06-19, 20:57:21
Zaawansowany użytkownik
ledek napisał(a):1 napelnienie instalacji czynnikiem w postaci gazowej mozna dokonac po stronie wysokiego i niskiego cisnienia
2 napelnienie instalcji czynnikiem w postaci cieklej mozna dokonac po stronie wysokiego cisnienia bo jak pujdzie na spezarke w postaci cieklej moze byc bum

a tak na marginesie najgorsze forum na jakim bylem duzo osob ktore nabijaja sobie posty nie wnoszac nic do tematu albo mysla ze pozdadali wszytkie rozumy mod chyba ma wakacje od dluzszego czasu 90% tego forum to spam

A wg ciebie każdy gumiarz musi znać się na klimatyzacji ? Ci co zadają sensowne pytania, które są raczej na poziomie dostają zazwyczaj odpowiedzi. Ci co zadają pytania typu: "ile jest 2x2 ? " są odsyłani do szkoły albo dostają odpowiedzi typu "spam". Osobiście mi by było głupio zadawać pytania tendencyjne na które wystarczy trochę poszukać odpowiedzi w literaturze Rolleyes Jak się tego nie rozumie to lepiej się w ogóle za to nie brać i robić to co się potrafi.
  • Odpowiedz

bula_wrz

2013-10-20, 19:07:40
Użytkownik
Mam pytanie odnośnie napełniania cieczą.
Ile gram wejdzie na samą różnicę ciśnień gdy na butli jest ok 4atm??
Chodzi mi o to że jak będę napełniał cieczą to czy wejdzie mi ok 500-700g żebym nie musiał odpalać układu??
Będę teraz dojeżdżał do paru blacharzy i nie zawsze jest możliwość odpalenia auta a więc gazem cieżko będzie napełnić.
  • Odpowiedz

awax

2013-10-20, 19:19:51
Top użytkownik
bula_wrz napisał(a):Mam pytanie odnośnie napełniania cieczą.
Ile gram wejdzie na samą różnicę ciśnień gdy na butli jest ok 4atm??
Chodzi mi o to że jak będę napełniał cieczą to czy wejdzie mi ok 500-700g żebym nie musiał odpalać układu??
Będę teraz dojeżdżał do paru blacharzy i nie zawsze jest możliwość odpalenia auta a więc gazem cieżko będzie napełnić.

Można się załamać czytając takie pytania,
  • Odpowiedz

bula_wrz

2013-10-20, 19:24:47
Użytkownik
Nie che mi się ściągać czynnika z mojego auta i na nowo napełniac żeby to sprawdzić.
  • Odpowiedz

awax

2013-10-20, 20:29:12
Top użytkownik
Super
Wspaniały pomysł,ściągnij ze swojego i sprawdz.
Potem psuj klimatyzację w innych autkach.
Zajmij się może nabijaniem zapalniczek.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa