Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja przenośna do serwera.

7 Odpowiedzi, 5433 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2013-11-15, 11:15:28
Top użytkownik
Witam

Śmiesznie to zabrzmi ale poszukuje klimatyzatora w formie przenośnego. Mam możliwość wyłącznie wystawienia rury z ciepłym powietrzem na zewnątrz. Co polecilibyście?

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

MarioO

2013-11-15, 13:39:31
Zaawansowany użytkownik
W to lato firma zleciła mi kupno takiego przenośnego bo nie było możliwości z montażem splita wiec wybrałem Sinclaira AMC-12AN (Seria MOBILNA) http://www.sinclair.pl/ Jest o 3dB cichszy od starszego modelu Miałem okazję sprawdzić na własne uszy ale ze splitem i tak niema się co równać.Nie mam doświadczenia w przenośnych ale ten ma jeszcze tę zaletę ze skropliny odparowują tzn jest zbiornik i wężyk ale to tak bardziej na " w razie czego "Jak się napełni to automatycznie sie wyłącza ale przez ten sezon do tego jeszcze nie doszło.No i ładnusi jest
Wada przenośnych to ich głośna praca wiec szukaj najcichszego
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-11-15, 13:54:14 przez MarioO.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-11-15, 21:19:44
Top użytkownik
Tu niema się z czego śmiać skoro nie ma możliwości powieszenia telewizora.Kustosz zabytków?Jeszcze jest czas przeprosić tego typu urządzenia.A jeśli chodzi o decybele to pozostawmy je w spokoju.Czy któryś z was reasumował poziom hałasu oddzielnie dla klimatyzatorów np. typu split jako jednostki i np.takiego zaokiennego-lub przenośnego?Jakie są wyniki poziomu chałasu sumując jednostkę zewnętrzną i wewnętrzną biorąc pod uwagę ciąg rurociągu pod wpływem rezystancji akustycznej pomiędzy jednostkami?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

MarioO

2013-11-16, 06:37:41
Zaawansowany użytkownik
heh sorrki W temacie jest "do serwerowni" a ja zacząłem od czytania postu Fakt dB nie mają tu nic do tego
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2013-11-16, 07:49:54
Top użytkownik
Witam

dB raczej nie mają tu znaczenia. Skupiłbym się bardziej na skroplinach i mocy oraz niezawodności(wysokiej jakości). Ten Sinclair AMC-12AN wydaje mi się ciekawą propozycją. Macie jeszcze jakieś sugestie z innych marek? Jak jest z wydajnościami takich urządzeń, czy we wszystkich firmach i modelach kończy się na 12000 Btu?

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

gadget

2013-11-16, 15:59:41
Zaawansowany użytkownik
Są nawet 18000 tyle że nie wiem kto to ma ale wiem że widziałem . Skropliny są rozwiązane podwójnie mianowicie wodą polewany jest skraplacz ,która przynajmniej w części odparuje a przy odparowaniu odbierze dodatkowe ciepło. To czego nie uda się odparować jest gromadzone w zbiorniku. Wydaje mi się że powinieneś szukać z dodatkową pompką do odprowadzania wody. Wtedy możesz odprowadzić np. do zlewu .

Są jeszcze takie gdzie skraplacz jest na takich "gumowych" przewodach wystawiasz sobie go za okno .

Jeśli chcesz mam klika klimatyzatorów przenośnych 12000Btu większość nie używana jednak niektóre pozbawione oryginalnego pudła lub porysowana obudowa. Cena to połowa ceny hurtowej.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-11-16, 18:08:54
Top użytkownik
W serwerowniach akurat odprowadzenie skroplin to problem raczej w jednostkach typu split o czym już nie jednokrotnie pisałem.Serwery się nie pocą tylko wytwarzają zyski ciepła w przeciwieństwie do człowieka pakującego zakupiony towar.Posunę się dalej.W serwerowniach chodzi o skuteczność i nie-zawodność.Za cenę splita mamy dwa z marketu.Drugi w rezerwie.No i jak to bywa w serwerowniach właśnie brak problemów z odpływem skroplin.W przenośnych co najwyżej rozleją się na podłogę.W tych niby drogich będą pluły z góry na dół na urządzenia wartości kosmicznej.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa