Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wentylator do masarni

5 Odpowiedzi, 7219 Wyświetleń

konsument

2013-11-18, 16:25:41
Nowy użytkownik
Witam,
Czy moglibyście mi polecić jakiś wentylator (na ścianę), który wyciągał by mi z hali produkcyjnej dym który wydostaje się z wędzarni po jej otwarciu oraz parę wodną?
Wymiary pomieszczenia to 6x5,4x3,4 czyli 110m^3
Maksymalne wymiary jaki może mieć to 45x45 CM.
Myślałem o jakimś "szybkim" wentylatorze, który po załączeni w niedługim czasie wyciągnął by mi dym z pomieszczenia. Nie musi działać cały czas bo zadymienie utrzymuje się ok 10-15 minut przy normalnym przewietrzaniu.
Chciałbym aby była również możliwość zainstalowania jakiejś żaluzji, którą mógłbym zamknąć, gdyby wentylator nie działał a by wiało (np zimą)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-11-18, 16:30:43 przez konsument.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-11-19, 18:43:02
Top użytkownik
A nie można wentylatora wędzarni a raczej przewietrzania tej wędzarni ustawić aby Pałuczanki się nie podtruwały?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

konsument

2013-11-20, 10:31:19
Nowy użytkownik
klimatolog napisał(a):A nie można wentylatora wędzarni a raczej przewietrzania tej wędzarni ustawić aby Pałuczanki się nie podtruwały?

Wędzarnia ta to pomieszczenie w budynku wyłożone szamotem. Wędzenie na szczapach oraz wiórkach drewna, nie ma tam żadnego wentylatora a sam cug oraz wentylator w okapie nie wyłapie całej ilości dymu, zawsze coś wylatuje i utrzymuje się w górnej części pomieszczenia. Dlatego właśnie chciałbym aby wentylator ten wyciągnął mi szybko ten dym.
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-11-20, 20:10:54
Moderator
Chcesz taki jak na zdjęciu? Czy ścienny?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

justyna19930

2014-01-07, 18:11:31
Nowy użytkownik
konsument napisał(a):Witam, Czy moglibyście mi polecić jakiś wentylator, który wyciągał by mi z hali produkcyjnej dym który wydostaje się z wędzarni po jej otwarciu oraz parę wodną? Wymiary pomieszczenia to 6x5,4x3,4 czyli 110m^3Maksymalne wymiary jaki może mieć to 45x45 CM.Myślałem o jakimś "szybkim" wentylatorze, który po załączeni w niedługim czasie wyciągnął by mi dym z pomieszczenia. Nie musi działać cały czas bo zadymienie utrzymuje się ok 10-15 minut przy normalnym przewietrzaniu.
Chciałbym aby była również możliwość zainstalowania jakiejś żaluzji, którą mógłbym zamknąć, gdyby wentylator nie działał a by wiało (np zimą)

Moim zdaniem wentylator ścienny byłby odpowiedni. Tutaj - [REKLAMA] masz pełną ofertę wentylatorów, więc na pewno wybierzesz coś odpowiedniego.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa