Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

blokada pracy co 6 miesięcy w daikinie vrvIII

4 Odpowiedzi, 3222 Wyświetleń

irroda

2013-12-03, 10:48:00
Zaawansowany użytkownik
witajcie, chciałem zapytać, czy możliwe jest, że w daikinie vrvIII w opcjach / ustawieniach ustawiono cykliczną blokadę co 6 miesięcy, urządzenie staje i trzeba dzwonić po serwis . Jeżeli jest to możliwe, gdzie szukać dezaktywacji tej funkcji, z czym może to być powiązane.
  • Odpowiedz

ARGUS

2013-12-11, 12:13:46
Użytkownik
Napisałeś urządzenie "staje".......czyli dokładnie co się dzieje??? Jest wyświetlany jakiś błąd na sterownikach, czy poprostu Ty chciałbyś zastosować u jakiegoś klienta taki myk?
  • Odpowiedz

irroda

2013-12-11, 12:26:26
Zaawansowany użytkownik
ja mam przejąć pod opiekę taki układ, obecny użytkownik, powiedział, że co 6 miesięcy maszyna staje i trzeba dzwonić po serwis, przyjeżdżają 2 dni pracy z laptopem i maszyna działa Smile , chciałbym znaleźć przed czasem gdzie to jest ustawione, żeby nie było sytuacji, że żar z nieba się leje, a ja szukam przez tydzień.
  • Odpowiedz

ARGUS

2013-12-11, 13:04:39
Użytkownik
Teoretycznie coś takiego nie istnieje bo sam kiedyś chciałem to zastosować wobec klienta który opóźniał mi się z płatnością Smile , ale..........w jednostkach wewnętrznych jest takie ciekawe wejście na zaciskach T1,T2 które jest wejściem zewnętrznego wł/wył ustawiane w trybie 12(22). Jeśli chodzi o kody jednostki zewnętrznej również nie ma czegoś takiego ale.........istnieją kody które nie są opisane w serwisówce i nikt (przynajmniej nikt sie nie przyznaje) nie wie za co one są odpowiedzialne. A tak na marginesie jeśli masz zamiar na poważnie zajmować sie VRV-em proponowałbym jednak wydac te pare PLN na szkolenie w Daikinie bo jak sam napisałeś przyjdzie lato i obudzisz sie z ręką w nocniku. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa