Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ford focus 2000r TDI kłopot

6 Odpowiedzi, 6230 Wyświetleń

tysio

2008-06-10, 21:38:11
Nowy użytkownik
jestem początkujący a Autoklimie, przyjechał dzis do mnie znajomy focusem w turbodieslu na sprawdzenie klimy, niby chłodzi, ale jakoś nie moglismy namierzyć zaworu serwisowego by zmierzyć ciśnienie ssania. na tłoczeniu przy zazłączonych wentylatorach skraplacza było ok 11bar. czy taki zawór występuje w focusach i gdzie jest.
  • Odpowiedz

j_a_c

2008-06-10, 21:53:24
Użytkownik
to nie łatwy model trzeba ściągnąć prawe nadkole i wtedy sie namierzy zawór od niskiego jest na osuszaczu
j_a_c WROCŁAW
  • Odpowiedz

tysio

2008-06-10, 22:03:46
Nowy użytkownik
dzięki serdecznie odlądałem go od spodu i całkiem możliwe że siedzi tam ten zawór, dysponuję jedynie zwykłymi manometrani z koncówkami przyłączeniowymi, na razie dobrałem się do filtra kabinowego (masa syfu) i jak pisałem podłączyłem się do tego co znalazłem czyli do wysokiego ćiśnienia tuż nad skraplaczem. klima jest manualna i temp wywiewu ok 5-6 stopni C troche za wysoka ale i upał dzis straszny, choc u mniw w nubirze mam poniżej zera.
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-11, 05:30:31
Moderator
5-6 stopni to bardzo dobry wynik, ja bym nie grzebał przy tej klimie zwłaszcza ze jest sie poczatkujacym
  • Odpowiedz

skylark

2008-06-11, 07:34:01
Użytkownik
W Focusie masz OK. Problem masz natomiast w Nubirze. Temperatura wylotu nie może spadać tak nisko.
Specjalista klimatyzacji samochodowych i ogrzewań postojowych typu Webasto
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-11, 20:41:46
Moderator
do skylark
a co popwiesz na to ze po wymianie skraplacza w espero temp na wylocie -3 do -5 stopni natomiast cisnienia w normie
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa