Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Narzędzia serwisanta

10 Odpowiedzi, 7983 Wyświetleń

technoclima

2014-01-23, 13:48:06
Nowy użytkownik
Witam.

Pytanie do kolegów z branży.
Pracując poza oceanem używałem bardzo dobrej jakości multi śrubokręty kanadyjskiej firmy PICQUIC.
Trzy śrubokręty SUPER 8, SIXPAC Plus, Stubby wystarczyły mi do każdej pracy serwisowej od rozebrania palnika do wymiany zaworka po podpięcie kabli.
Jak koledzy myślą cieszyłby się w Polsce wśród instalatorów takie multi śrubokręty?

Poniżej link do strony producenta:
http://www.picquic.com/
  • Odpowiedz

irroda

2014-01-23, 14:33:28
Zaawansowany użytkownik
dla siebie bym takie kupił , bo lubię fajne narzędzia, jak masz na sprzedaż to pisz na priv, dla pracowników nie, bo zgubią, zniszczą, albo im ukradną na budowie.
  • Odpowiedz

technoclima

2014-01-23, 17:52:18
Nowy użytkownik
Właśnie jestem w trakcie rozmów i ustalania warunków.
Jak pójdzie wszystko dobrze w połowie marca przypłynie pierwsza partia.
Po 300szt z każdego modelu na początek.
Co do jakości powiem tak półtorej roku używałem codziennie w pracy i udało mi się tylko zgubić jednego bita Smile
  • Odpowiedz

miezala5

2014-01-23, 18:42:59
Top użytkownik
Fajne!Też wezme z dwa!Smile
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-01-23, 19:34:32
Moderator
A ja coś takiego mam. Pewnie podróbka, ale taka sama rączka i chowane bity (końcówki). Nie używam, albo bardzo mało. Ciężkie, i bardzo nieporęczna rączka. Osobiście nie jestem zwolennikiem tego narzędzia.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

technoclima

2014-01-23, 19:41:37
Nowy użytkownik
No mi bardzo pasują.
Fakt że z tego co wiem kiedy próbowałem kupić picquica w Polsce nie było to realne.
Każdy ma inne odczucie.
Ja uważam to za ułatwienie pracy i sprowadziłem sobie po 5szt każdego do swojej potrzeby..
  • Odpowiedz

bxz

2014-01-24, 18:37:30
Zaawansowany użytkownik
czyli nie masz nic na odsprzedaż?
ja bym wziął ze 2 gdybyś miał, ale w USA maja wszystko znormalizowane... a u nas urządzenia z różnych części świata i wątpię czy będą tak uniwersalne jak tam... ale jeśli pasują do nich zwykłe krótkie bity, to mi by taki pasował Wink
NO
  • Odpowiedz

technoclima

2014-01-24, 21:43:06
Nowy użytkownik
Na razie nie mam ale tak jak pisałem niedługo będę miał i myślę że wielu monterów się do tego przekonaWink
  • Odpowiedz

irroda

2014-01-25, 15:43:21
Zaawansowany użytkownik
napisz jeszcze jakie hasło za taki śrubokręt, bo może wszystkim się odwidzą Smile
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-01-26, 08:53:49
Moderator
Nie chcę nikomu robić pod górę, ale takie "narzędzia serwisowe" to też żadna nowość. Wystarczy na Alle(dro)go wpisać śrubokręt z bitami i jest np takie http://allegro.pl/profesjonalny-wkretak-...60344.html lub http://allegro.pl/zestaw-srubokret-z-wym...81113.html .
Swoją drogą, ten śrubokręt, który mam (pomarańczowy- bo kolory coś tam oznaczają) został przywieziony kiedyś z Kanady. Jednak w dalszym ciągu on mi nie leży. W domu to mogę sobie coś nim pokręcić od biedy, ale zawodowo to mam dobre śrubokręty (bodajże Proline) bez wymiennych końcówek. I z magnesem. I jestem zadowolony.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa