Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzatory przenośne do hotelu

21 Odpowiedzi, 17655 Wyświetleń

palac

2014-02-22, 21:03:09
Nowy użytkownik
Witam, proszę o paradę w kwestii wyboru klimatyzatorów przenośnych do hotelu. Klimatyzatory muszą być przenośne, gdyż będą one funkcjonowały w obiekcie zabytkowym, a konserwator zabytków nie wyraża zgody na splity. Dodatkowo muszą one mieć pomiar wilgotności. Proszę o jakieś propozycje w rozsądnej cenie.
  • Odpowiedz

radekklimat

2014-02-23, 18:19:26
Moderator
W hotelu robi sie klime centralna na agregacie wody lodowej i niekoniecznie niszczysz budynek z zewnatrz jak jest zabytkowy natomiast w srodku mozesz robic prawie wszystko.
Co do klim przenosnych musisz wiedziec jak odprowadzic ciepło ze skraplacza na zewnatrz budynku no i takie urzadzenia sa glosne ze wzgledu na sprezarke zawarta w nich no chyba ze beda to markowe, drogie klimatyzatory to wtedy beda ciche.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-23, 18:48:04
Top użytkownik
Zapytaj konserwatora jak widzi rozwiązanie tego problemu.Do tego celu jego urząd został powołany.Niech wypowie się z urzędu jako konserwator zabytków jak on to widzi.Może zapytasz go w jakich warunkach jest przechowywana Panorama Racławicka.I jako konserwator-znawca co może zaproponować.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

wallygator

2014-02-23, 19:03:33
Użytkownik
radekklimat ma rację agregat wody lodowej i po temacie. Nie rozumiem do czego pomiar wilgotności, chyba że ma to pracować dodatkowo jako osuszacz.
"Uuu Panie czynnik się zużył trzeba uzupełnić."
  • Odpowiedz

Szymonss

2014-02-23, 23:20:54
Nowy użytkownik
Następny przepłacony idiota z papierkiem, chiller i wchodzisz!
  • Odpowiedz

wallygator

2014-02-24, 05:54:28
Użytkownik
Szymonss napisał(a):Następny przepłacony idiota z papierkiem, chiller i wchodzisz!
Nie rozumiem czemu nazywasz mnie idiotą jeśli nawet mnie nie znasz??? Pewnie najlepszym rozwiązaniem dla ciebie jest "przyozdobienie" całej elewacji splitami. Niestety w pracy czasem mam z takimi "fachowcami" do czynienia i jeszcze potrafią instruować jak to należy napełniać układ "na oczko", ale zapytać go o przegrzew czy przechłodzenie to nagle czkawki dostają, a każ mu odzyskać czynnik z układu to już niezłe wyzwanie bo jak to wszystko podłączyć.
"Uuu Panie czynnik się zużył trzeba uzupełnić."
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-02-24, 11:43:35
Top użytkownik
palac napisał(a):Witam, proszę o paradę w kwestii wyboru klimatyzatorów przenośnych do hotelu. .
:o :o :o :o

palac napisał(a):Klimatyzatory muszą być przenośne, gdyż będą one funkcjonowały w obiekcie zabytkowym, a konserwator zabytków nie wyraża zgody na splity.
Sprecyzuj na co nie wyraża zgody konserwator ? przepisz jakie warunki otrzymałeś .

palac napisał(a):Dodatkowo muszą one mieć pomiar wilgotności
I co z tą funkcjonalnością zrobisz ? Big Grin

palac napisał(a):Proszę o jakieś propozycje w rozsądnej cenie.
Sprzedam 2000 szt. po 1000 brutto za 1 szt. Wink
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

radekklimat

2014-02-24, 21:28:19
Moderator
Pomiar wilgoci raczej moze byc wskazany ze wzgledu na wiekowosc budynku chociaz klima wysusza pomieszczenia i trzeba by było znac załozenia klimatyczne dla takich obiektow czyli konserwator rzadzi.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-24, 21:58:34
Top użytkownik
A tak prywatnie.Po co schładzać izby.Bo jak wiadomo trudno je ogrzać.Nie znam przypadków aby w GOLUBIU na zamku w hotelu skarżono się latem na panujący tam klimat.
  • Odpowiedz

ON/OFF

2014-02-25, 13:32:54
Użytkownik
Panie palac,

Klimatyzatory przenośne są głośne bo mają sprężarkę wewnątrz.
Zakładając, że klient chce w hotelu odpocząć trudno będzie go zadowolić a powinien raczej mile wspominać pobyt w hotelu, wrócić tam po czasie lub chociaż polecić znajomym czy rodzinie.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-25, 19:14:41
Top użytkownik
Wszyscy mają rację.Ale największą konserwator zabytków.Dlatego trzeba pytać o jego zdanie w temacie.Zadowolenie gościa hotelowego jest w tym temacie najmniej istotne.Postawienie agregatu z wodą lodową na baszcie lub warowni nie koniecznie może się spodobać konserwatorowi zabytków.Bo i tak ściany do prucia aby zawiesić wymiennik odprowadzić skropliny -doprowadzić napięcie.W takich obiektach zazwyczaj nie ma sufitów podwieszanych.Pobyt w takim hotelu raczej powinien wspominać czasy.A nie komfort pobytu.Tak czy siak.Decyduje konserwator.Bez kreatywnej rozmowy nie będzie decyzji.
  • Odpowiedz

mg

2014-02-25, 21:38:10
Top użytkownik
Ciekawe rozwiązanie dla hoteli, zabytków itp.
Na ścianie zewnętrznej masz tylko dwie dyskretne krateczki fi 160.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-02-25, 21:38:48 przez mg.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-02-26, 09:31:52
Top użytkownik
Monobloki to tylko do kontenera na budowę się nadają jak dla mnie takie samo badziewie co przenośny .
Po roku te dyskretne dwa kanały od monobloka fi160 są całe czarne
co jest wręcz idealne do pałaców i hoteli :lol: :lol:
Jeśli miał bym wybierać coś z monobloków to wizualnie mi odpowiada Olimpia.

Po za tym jeszcze nie widziałem konserwatora który nie dał by warunków których nie da się spełnić .
Zazwyczaj to właściciel pałacu lub hotelu ma węża w kieszeni i tu jest problem bo chce wybrać tanie splity.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-26, 18:27:20
Top użytkownik
To tylko nowa linia okienniaków.Sciany zabytku i tak do prucia. Aby zapewnić kanały powietrzne.Szkoda że w tych układach mg następuje mieszanie się powietrza chłodzonego skraplacz tego monobloka lub inaczej nazywając okiennego klimatyzatora z powodu inżekcji spowodowanej zbyt małą odległością pomiędzy kanałem zasysającym który chłodzi skraplacz a kanałem który oddaje ciepło pobrane od środowiska obsługiwanego przez schładzalnik.Pomiar hałasu w tych urządzeniach też nie robi szału.Jak faktycznie upierdliwy konserwator to naprawdę pozostają Jak ja je nazywam kaloryfery.Nie zawodne?Choć jak wyżej wspomniane wszystkie urządzenia które spełniają tylko jeden parametr związany z klimatyzacją.TEMPERATURĘ pomieszczenia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-02-26, 18:30:27 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

mg

2014-02-26, 20:13:50
Top użytkownik
klimatolog napisał(a):To tylko nowa linia okienniaków.Sciany zabytku i tak do prucia. Aby zapewnić kanały powietrzne.Szkoda że w tych układach mg następuje mieszanie się powietrza chłodzonego skraplacz tego monobloka lub inaczej nazywając okiennego klimatyzatora z powodu inżekcji spowodowanej zbyt małą odległością pomiędzy kanałem zasysającym który chłodzi skraplacz a kanałem który oddaje ciepło pobrane od środowiska obsługiwanego przez schładzalnik.Pomiar hałasu w tych urządzeniach też nie robi szału.Jak faktycznie upierdliwy konserwator to naprawdę pozostają Jak ja je nazywam kaloryfery.Nie zawodne?Choć jak wyżej wspomniane wszystkie urządzenia które spełniają tylko jeden parametr związany z klimatyzacją.TEMPERATURĘ pomieszczenia.
Faktycznie, dupy nie urywa podobnie jak twój wywód ale przyznasz, że jest to jakaś alternatywa.
  • Odpowiedz

mg

2014-02-26, 20:26:47
Top użytkownik
Istnieje technika diamentowa, konserwatorzy ją znają, jest również w zasięgu wielu firm montujących klimatyzatory.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-26, 20:31:11
Top użytkownik
mg napisał(a):
klimatolog napisał(a):To tylko nowa linia okienniaków.Sciany zabytku i tak do prucia. Aby zapewnić kanały powietrzne.Szkoda że w tych układach mg następuje mieszanie się powietrza chłodzonego skraplacz tego monobloka lub inaczej nazywając okiennego klimatyzatora z powodu inżekcji spowodowanej zbyt małą odległością pomiędzy kanałem zasysającym który chłodzi skraplacz a kanałem który oddaje ciepło pobrane od środowiska obsługiwanego przez schładzalnik.Pomiar hałasu w tych urządzeniach też nie robi szału.Jak faktycznie upierdliwy konserwator to naprawdę pozostają Jak ja je nazywam kaloryfery.Nie zawodne?Choć jak wyżej wspomniane wszystkie urządzenia które spełniają tylko jeden parametr związany z klimatyzacją.TEMPERATURĘ pomieszczenia.
Faktycznie, dupy nie urywa podobnie jak twój wywód ale przyznasz, że jest to jakaś alternatywa.
Mnie nie pytaj o alternatywach mg jakie chodzą konserwatorowi po głowie.Odnośnie moich wywodów to twoja propozycja Faktycznie mi nic nie urwała.Z wyjątkiem czasu z życia aby to napisać na klawiaturze.
  • Odpowiedz

mg

2014-02-26, 23:43:53
Top użytkownik
klimatolog napisał(a):
mg napisał(a):
Mnie nie pytaj o alternatywach mg jakie chodzą konserwatorowi po głowie.Odnośnie moich wywodów to twoja propozycja Faktycznie mi nic nie urwała.Z wyjątkiem czasu z życia aby to napisać na klawiaturze.
Sprecyzuj o co ciebie pytałem Bo nie widzę pytania.
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-02-27, 08:41:17
Top użytkownik
Pałac czy hotel zawsze znajdzie się rozwiązanie problemu trzeba tylko rozmawiać .
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-27, 19:40:40
Top użytkownik
DBKlima napisał(a):Pałac czy hotel zawsze znajdzie się rozwiązanie problemu trzeba tylko rozmawiać .
Dokładnie.Każdy potrafi liczyć.mg użyłeś zapytania?????????????.Nie kojarzę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-02-27, 19:45:38 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-27, 20:03:00
Top użytkownik
mg napisał(a):
klimatolog napisał(a):
mg napisał(a):Faktycznie, dupy nie urywa podobnie jak twój wywód ale przyznasz, że jest to jakaś alternatywa.
Sprecyzuj o co ciebie pytałem Bo nie widzę pytania.
Faktycznie, dupy nie urywa podobnie jak twój wywód ale przyznasz, że jest to jakaś alternatywa.????????????.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa