Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Uszczelniacz

17 Odpowiedzi, 14457 Wyświetleń

Klim

2014-03-01, 16:42:32
Użytkownik
Witam, chciałem się dowiedzieć czy ktoś z was testował tan uszczelniacz ? http://coolmarket.pl/pl/p/Uszczelniacz-z...dapter/470
Się właśnie zastanawiam czy zastosować zapobiegawczo ?
  • Odpowiedz

Klim

2014-03-01, 16:48:08
Użytkownik
I mam jeszcze jedno pytanie, właśnie jestem na etapie wymiany skraplacza w aucie, i tak sobie pomyślałem że zabezpieczę go taką farbą http://allegro.pl/vht-sp127-lakier-do-si...37.htmlaby nie korodowało co o tym myślicie ? oczywiście skraplacz używany Smile
  • Odpowiedz

KCICHIK

2014-03-02, 10:34:04
Użytkownik
Klim napisał(a):Witam, chciałem się dowiedzieć czy ktoś z was testował tan uszczelniacz ? http://coolmarket.pl/pl/p/Uszczelniacz-z...dapter/470

Zastosowałbyś to cos w swoim samochodzie???
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-03-02, 17:28:11
Top użytkownik
Jestem sierotą życiową.Na wszelki przypadek się cały obandażowałem.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

mg

2014-03-02, 18:30:23
Top użytkownik
klimatolog napisał(a):Jestem sierotą życiową.Na wszelki przypadek się cały obandażowałem.
Zachowaj minimum prywatności, na przyszłość.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-03-02, 18:34:55
Top użytkownik
Postaram się mg,
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-03-05, 11:41:48
Top użytkownik
Klim napisał(a):Witam, chciałem się dowiedzieć czy ktoś z was testował tan uszczelniacz ? http://coolmarket.pl/pl/p/Uszczelniacz-z...dapter/470
Ja osobiście zastosowałem ten uszczelniacz w ok 50 autach.Warunkiem jest ubytek nie większy jak okres 2 tygodni zejście gazu.Jest to alternatywa wymiany lub nie parownika.Udaje sie na 95 % pod warunkiem zachowania w/opisanego warunku
  • Odpowiedz

Klim

2014-03-05, 14:06:06
Użytkownik
Dzięki Tadeusz Smile
  • Odpowiedz

Haurox91

2014-03-05, 16:48:55
Użytkownik
A co na ten magiczny wynalazek zawór rozprężny lub dławik? Biedni klienci którzy nie mają pojęcia, że są narażani na zwiększone koszty w przyszłości. Może 95% przypadków uszkodzonych zaworów rozprężnych lub dławików to wina poprzedniego serwisu hmm? , ale co ja tam mogę wiedzieć młody jestem doświadczenia nie mam.
  • Odpowiedz

Klim

2014-03-06, 08:45:45
Użytkownik
Mam takie pytanie jeszcze, po założeniu nowej chłodnicy na łączeniu( skraplacz - rurka ) mam małą nieszczelność dodam że oring wymieniłem na nowy.I tak sobie myślę jak bym posmarował tą pastą http://coolmarket.pl/pl/p/Pasta-uszczeln...lniacz/381 ???????
Stosowaliście takie specyfiki ??
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-03-06, 12:35:26
Top użytkownik
Klim napisał(a):Mam takie pytanie jeszcze, po założeniu nowej chłodnicy na łączeniu( skraplacz - rurka ) mam małą nieszczelność dodam że oring wymieniłem na nowy.I tak sobie myślę jak bym posmarował tą pastą http://coolmarket.pl/pl/p/Pasta-uszczeln...lniacz/381 ???????
Stosowaliście takie specyfiki ??
W tym przypadku to tylko obcięcie końcówki przewodu,dotoczenie nowej i przyspawanie do starej rurki.Żadna pasta nie uszczelni,lub spróbować założyć trochę większy oring
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-03-06, 12:37:58
Top użytkownik
Haurox91 napisał(a):A co na ten magiczny wynalazek zawór rozprężny lub dławik? Biedni klienci którzy nie mają pojęcia, że są narażani na zwiększone koszty w przyszłości. Może 95% przypadków uszkodzonych zaworów rozprężnych lub dławików to wina poprzedniego serwisu hmm? , ale co ja tam mogę wiedzieć młody jestem doświadczenia nie mam.
.Nie panikuj.Znam skład chemiczny tego specyfiku jak go nazywasz.Na pewno nie zapycha ani zaworów ani dławików.
  • Odpowiedz

Klim

2015-03-25, 18:47:20
Użytkownik
Czy ten uszczelniacz można zastosować do czynnika r600a ?
  • Odpowiedz

frost-ch

2015-03-25, 19:48:30
Zaawansowany użytkownik
A ja też się podepnę do tematu ,jaki najlepszy uszczelniacz do gwintów stożkowych ? może ktoś znalazł coś dobrego?
  • Odpowiedz

Whisky

2015-07-16, 14:03:50
Top użytkownik
Witam. W linku nie ma tego uszczelniacza a właśnie zastanawiam się który uszczelniacz kupić, oczywiście wolę coś co już ktoś używa i poleca. Punto 2 po wymianie skraplacza, osuszacza, parownika i sprężarki. Ja jedynie wymieniłem ze 6 oringów po 2 warsztatach i zastanawiam się czy nie psiknąć trochę tego wynalazku jeśli za 2-3tygodnie coś będzie uciekać i nic nie znajdę (w sumie zostały już tylko węże) ale właściciel dał się już na tyle naciągnąć że lepiej odczekać. Co polecacie?
  • Odpowiedz

radekklimat

2015-07-16, 16:42:13
Moderator
Polecam przyłożyć się lepiej do roboty a nie liczyć na polsrodki typu jakieś uszczelniacze, to nie jest chłodnica wodna że nasypiemy proszku jak cieknie i będzie git, jeżeli stosuje ktoś takie środki nie powinien bawić się w chłodnictwo a w układzie ma być tylko czynnik chłodniczy i olej, tyle w temacie.

Co do stozkow ja stosuje Loctite serii 200 niebieski, droga jest mała buteleczka ale warta tych pieniędzy.
  • Odpowiedz

Whisky

2015-07-20, 16:30:11
Top użytkownik
Dobrze już spoko Smile Tak po dłuższym zastanowieniu zaciekawiło mnie jak ten uszczelniacz działa. Może z kontaktem z powietrzem? ja często muszę czyścić uszczelki w maszynie dlatego jeśli ma mi to coś za rok zakleić jakiejś otwory to ja dziękuję Big Grin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa