Witam chciałabym założyć klimatyzację do sklepu spożywczego w związku z tym zadzwoniłam do 6 okolicznych firm które zaproponowały mi różne modele klimatyzacji i jedyne co się zgadzało u wszystkich to to że trzeba zainstalować dwie klimatyzacje 5kW każda. Opinie na temat klimatyzacji były tak odmienne że już nie mam pojęcia co wybrać. W okresie letnim w sklepie mam cieplej niż na zewnątrz do tego duże nasłonecznienie.
Proszę o pomoc w doborze klimatyzacji. Interesuje mnie przede wszystkim:
-jak najmniej awaryjny sprzęt (w okresie letnim będzie pracował non stop),
-energooszczędny,
-pracujący głównie w trybie chłodzenia (dogrzewanie mnie nie interesuje)
-o dużej dostępność części (w razie awarii nie chcę czekać długo na części)
-gwarancja.
Zaproponowano mi
1.najnowszego Samsunga Classic + AR18HSF który ponoć dopiero wchodzi na rynek
2.VIVAX PRESTIGE ACP-18CH50GEYI
3.PANASONIC KIT-UE18-QKE
4.LGP18EL
5.FujiElectric RSG18/ROG18
i inne które po dokonaniu wstępnej selekcji wykluczyłam.
Chciałabym zaznaczyć (a się nie znam na temacie) że z opisów producentów najbardziej mi się podoba Vivax. Opisują min że ma min:
-antykorozyjne złote lamele które sprawiają że efektywność pracy urządzenia nie maleje wraz z upływem czasu
-grzałkę ptc podgrzewającą tacę ociekową skroplin
-funkcję self cleaning
-grzanie 8*C
-zabezpieczenie przed wilgocią zapobiega to zagrzybieniu nieprzyjemnym zapachom
Są to funkcje dodatkowe jednak wydaje mi się że szalenie istotne. Wiem np jaki nieprzyjemny zapach potrafi wydzielać zawilgocona klimatyzacja. Klienci by mi ze sklepu uciekli. Jednak nie wiem czy nabieram się na chwyt marketingowy i klimatyzacja pomimo super funkcji prędzej czy później padnie bo to chińczyk.
Proszę Panów lub Panie
o pomoc czy któraś z wymienionych klimatyzacji jest znacznie lepsza, trwalsza itd itp od innych?
Proszę o pomoc w doborze klimatyzacji. Interesuje mnie przede wszystkim:
-jak najmniej awaryjny sprzęt (w okresie letnim będzie pracował non stop),
-energooszczędny,
-pracujący głównie w trybie chłodzenia (dogrzewanie mnie nie interesuje)
-o dużej dostępność części (w razie awarii nie chcę czekać długo na części)
-gwarancja.
Zaproponowano mi
1.najnowszego Samsunga Classic + AR18HSF który ponoć dopiero wchodzi na rynek
2.VIVAX PRESTIGE ACP-18CH50GEYI
3.PANASONIC KIT-UE18-QKE
4.LGP18EL
5.FujiElectric RSG18/ROG18
i inne które po dokonaniu wstępnej selekcji wykluczyłam.
Chciałabym zaznaczyć (a się nie znam na temacie) że z opisów producentów najbardziej mi się podoba Vivax. Opisują min że ma min:
-antykorozyjne złote lamele które sprawiają że efektywność pracy urządzenia nie maleje wraz z upływem czasu
-grzałkę ptc podgrzewającą tacę ociekową skroplin
-funkcję self cleaning
-grzanie 8*C
-zabezpieczenie przed wilgocią zapobiega to zagrzybieniu nieprzyjemnym zapachom
Są to funkcje dodatkowe jednak wydaje mi się że szalenie istotne. Wiem np jaki nieprzyjemny zapach potrafi wydzielać zawilgocona klimatyzacja. Klienci by mi ze sklepu uciekli. Jednak nie wiem czy nabieram się na chwyt marketingowy i klimatyzacja pomimo super funkcji prędzej czy później padnie bo to chińczyk.
Proszę Panów lub Panie
o pomoc czy któraś z wymienionych klimatyzacji jest znacznie lepsza, trwalsza itd itp od innych?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY