Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

przepisy

6 Odpowiedzi, 5301 Wyświetleń

wrosla

2008-06-09, 10:45:01
Nowy użytkownik
cześć
czy ktoś może mi podać czy są jakieś przepisy określające min odległość
klimatyzatora ( jednostka zewn.) od krawędzi okna.
mam klimatyzator LG G12 AH położony między dwoma kondygnacjami budynku. Sąsiad z góry twierdzi , że jednostka zwnętrzna wytwarza pole magnetyczne, pleśnie,hałas itd.( wiem, że są to bzdury), ale straszy mnie drogą sądową
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-09, 13:50:43
Moderator
Z przepisami to się nie spotkałem które by mówiły o tym gdzie ma wiśeć a gdzie nie, jeżeli robisz to zgodnie z instrukcją i bezpiecznie ( solidny montaż) to raczej chyba na to przepisów nie ma . Są przypadki gdzie spółdzielnia zabrania montażu na elewacji ale to są indywidualne w każdej spółdzielni a co do tego że sąsiadowi przeszkadza to myślę że w jego pląbach od zębów jest większe promieniowanie magnetyczne niż od tego splita Smile . Niestety nasze życie jest takie że jak trafisz na takiego sąsiada to potrafi człowiekowi krwi zepsuć z zazdrości.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

elektrofrost

2008-06-14, 20:28:19
Użytkownik
mam poradnik w ktorym pisze o normach zadzwoń 505045710
  • Odpowiedz

elektrofrost

2008-06-14, 20:31:04
Użytkownik
powiedz mu aby przeprowadził badania dzwieku przez sanepid jak usłyszy cenę to mu się odechce wszystkiego pozdrawiam ten etap mamza sobą
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-15, 05:35:22
Użytkownik
sasiedzi.... sie rozchodzi wszystko o to ze ktos ma klime a on nie.... ja zakladalem u siebie w domu latalem zeby na kominie powiesic... spoldzielnia kominiarz do wspolnoty a na koniec Pani mi powiedziala ze ona nie ma klimy to ja tez nie musze! ale naszczescie to zalatwilem mysle ze u Ciebie jest podobnie, kogos boli ze ktos ma a on nie....
  • Odpowiedz

wogotto

2008-06-15, 09:03:39
Użytkownik
Znajac zycie to pierwsze idz prosto do administratora budynku lub wlasciciela i popros go na pismie o zgode jezeli taka otrzymasz to podaj na sasiada skarge ze umila ci zycieTakie przypadki najlepiej zalatwia sie bez wiedzy sasiadow i atakuje sie ich z katry oczywiscie takich w dupe uprzejmych mniej wiecej jak holendrzy
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa