Witam wszystkim,
jestem Maciek, to jest mój pierwszy post
Prowadzę plantację borówki amerykańskiej na mazurach i chciałbym dowiedzieć się czegoś na temat budowy chłodni, jej parametrów, dopasowania agregatu i wszystkiego co potrzeba żeby było dobrze...
Niestety na temacie się nie znam totalnie, więc wybaczcie jeśli nie wykażę się odpowiednio profesjonalnym rozeznaniu.
W chwili obecnej jestem w posiadaniu kontenera z dostawczaka o wymiarach 4m x 2m x 2m .
Będę potrzebował schładzać owoce borówki w ilościach ok 500-700kg dziennie.
Myślę że chłodnia będzie ładowana ok 4 razy dziennie, może mniej.
Optymalna temperatura docelowa wewnątrz to 5'C.
Nie wiem jakie informacje jeszcze są potrzebne...
Ten kontener o który pytam to jest że tak powiem etap przejściowy który mi wystarczy jeśli chodzi o wymiary i ładowność, pytanie tylko co jest potrzebne żeby odpowiednio schłodzić owoce i utrzymać ich temperaturę.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Miłego dnia!
jestem Maciek, to jest mój pierwszy post

Prowadzę plantację borówki amerykańskiej na mazurach i chciałbym dowiedzieć się czegoś na temat budowy chłodni, jej parametrów, dopasowania agregatu i wszystkiego co potrzeba żeby było dobrze...
Niestety na temacie się nie znam totalnie, więc wybaczcie jeśli nie wykażę się odpowiednio profesjonalnym rozeznaniu.
W chwili obecnej jestem w posiadaniu kontenera z dostawczaka o wymiarach 4m x 2m x 2m .
Będę potrzebował schładzać owoce borówki w ilościach ok 500-700kg dziennie.
Myślę że chłodnia będzie ładowana ok 4 razy dziennie, może mniej.
Optymalna temperatura docelowa wewnątrz to 5'C.
Nie wiem jakie informacje jeszcze są potrzebne...
Ten kontener o który pytam to jest że tak powiem etap przejściowy który mi wystarczy jeśli chodzi o wymiary i ładowność, pytanie tylko co jest potrzebne żeby odpowiednio schłodzić owoce i utrzymać ich temperaturę.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Miłego dnia!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY