Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

peugeot 307 2,0 90km nie działa klima

3 Odpowiedzi, 9604 Wyświetleń

giena45

2014-05-13, 09:43:11
Nowy użytkownik
307 2,0 hdi 90km 2003 nie włącza się klima.

Poczytałem wiele wątków związanych z klimatyzacją ale niewiele to dało.Auto kupiłem w Pażdzierniku więc klimatyzacja była niepotrzebna.Mam klimatronika ,bylo włączone auto, nadmuch dobrze działa, czasami wydawało mi się że temperatura była dużo wyższa niż ustawiona na panelu.No ale robi się ciepło i chciałbym aby klima była sprawna.Pojechałem do sprawdzenia coś tam nabił, kazał mi pozdejmować osłony i przyjechać za kilka dni ,ponownie sprawdzil,zrobił próżnię i ponownie nabił ale klima nie uruchomiła się(sprawdził szczelność jakąś gąbką i wysłał do elektryka.Pojechalem do sprawdzenia BSI nie bylo błędów, klima pokazywała wl. wył.Sprawdziłem sprężarkę (nie ma napięćia na 7 czarnej wtyczki BSI)dałem plus i sprzęgło zadziałało i zaczęlo chłodzić.Nie działa też wentylator I biegu .Wentylator sprawny (brak sterowania-masy).Wyjąłem czujnik tem.wewnętrznej oczyszczony, wiatraczek się kręci,tem.zewnętrzna wskazania prawidlowe.nie sprawdzony czujnik ciśniena 3 pinowy,powinno być na śodku około 2-3v u mnie jest 1v. Czy mogę coś jeszcze sam sprawdzić,proszę o pomoc co mogę jeszcze sam sprawdzić.
  • Odpowiedz

Haurox91

2014-05-13, 15:22:02
Użytkownik
Koniec końców zrobiłeś i sprawdziłeś wiecej sam niz fachura od nabijania automatem wnioski nasuwają sie same, zeby nie było że tylko marudzę to podpowiem jak sprawdzic czujnik 3 pinowy. Mamy 3 piny "1", "2" i "3" "3" podpinamy pod plusa akumulatora "1" do minusa, a miernik ustawiony na 20V- między minusem,a "2" powinno być od 0.2 do 10V. Kolejnym problemem moze byc przerwana któraś z wiązek, uszkodzony bezpiecznik, zasniedziała kostka.
  • Odpowiedz

giena45

2014-05-13, 15:54:33
Nowy użytkownik
Coś chyba nie tak,ten czujnik ciśnienia klimy jest zasilany z 5v(pin 3)na 2 jest 1 v a 1masa.Ktoś z klubowiczów Puga zmierzył na pracującej klimie i jest 2-3V,Kolega od Planet 2000 twierdzi że klima się powinna uruchamiać a czujnik ewentualnie wyłączyć jak jest uszkodzony.Podobno psują się BSI bo u mnie nie ma sterowania na sprzęgło sprężarki.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa