Czym prędzej. !! Zapytaj wujka google nóż widelec trafi Ci sie z jakimis zdjęciami lub schematami. Nikt nie bedzie tu wypisywał litani jak sie do niego dobrać bo co model i marka samochodu to inna historia.
owiń sobie usta ręcznikiem i spróbuj zdmuchnąć kartkę ze stołu.
teraz do ust przyłóż sobie pończochę i zrób to samo.
Pończocha = czysty parownik gdzie powietrze swobodnie przepływa
Ręcznik= twój zalepiony syfem parownik.
Temperatura wywiewu to nie wszystko.Jaka ilość powietrza na wywiewie?(znajomy kominiarz?)Wachania ciśnień parowania prawdopodobnie biorą się z niewydajności parownika(pomiędzy 1.5 a 3.5 bara)zabezpieczenie niskiego ciśnienia.Zaobserwuj czy sprężarka działa cyklicznie .(słuch i wzrok)W serwisie manometry.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
zeby bylo ponizej 4C
no ale wieje mocno jak dam na max to glowe chce urwac
sek w tym jak pisalem od poczatku ze ta sprezarka pracuje cyklicznie a tak ma pracowac?
czemu jak ustawie na twarz nawiewy to na 1-2 jest chlodno
ale jak nie wieje bezpośrednio to na max nawiewie trzeba jechać 5/5
i jakbym nie ustawil to na term rtęciowym i cyfrowym w aucie mam caly czas od 30-35 a nawet 40st podczas upalów
Kolego ty jestes uzytkownikiem tego auta czy je usiłujesz nieudolnie naprawic bo post inny przez ciebie wskazuje ze jednak to drugie.
Jezeli uwazasz ze poprzez forum naprawisz komus klime to sie grubo mylisz, sam pomysl i naucz sie czytac, masz napisane co masz zrobic a ty ciagle swoje, wrodzone lenistwo ale musisz sie przemóc i poprostu sprawdzisz ten parownik czy jest czysty.
W Volvo poprzez załaczanie i wyłaczanie cyklicznie kompresora regulowana jest wydajnosc.
Wez sie za robote to i pytan nie bedziesz zadawał dziwnych, pozdrawiam.
Witam
Pytanie troche nie w temacie.
Jezeli pekł gumowy waz klimatyzacji w czesci wysokiego cisnienia na odcinku 5mm to czy jest szansa zeby przeciecie go i połaczenie na złaczke aluminiowa jak do wody lub gazu i pozadne opaski zaciskowe zdało egzamin? Wiem ze to nie profesjonalne ale pytanie czy ma szanse wytrzymac i funkcjonowac do konca sezonu. Model auta nie ma znaczenia. Pozdrawiam
kokoszon napisał(a):Witam
Pytanie troche nie w temacie.
Jezeli pekł gumowy waz klimatyzacji w czesci wysokiego cisnienia na odcinku 5mm to czy jest szansa zeby przeciecie go i połaczenie na złaczke aluminiowa jak do wody lub gazu i pozadne opaski zaciskowe zdało egzamin? Wiem ze to nie profesjonalne ale pytanie czy ma szanse wytrzymac i funkcjonowac do konca sezonu. Model auta nie ma znaczenia. Pozdrawiam
złączka alumniniowa tak ale do tego zaciskarka a nie opaski-ćiśnienia do nawet 28 bar
Może urwać koło pasowe, koło pasowe może uszkodzić obudowę rozrządu, może urwać pasek rozrządu. Kolejno może zostać wyrzucony wał korbowy w bok silnika, co może spowodować zablokowanie koła, przez co może dojść do tragedii. Także skutki mogą być groźniejsze niż myślisz.