Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Seat Ibiza 2FL dziwny problem z klimatyzacją.

3 Odpowiedzi, 2621 Wyświetleń

Matuś

2014-07-05, 09:33:16
Nowy użytkownik
Witam! Wczoraj po dłuższej trasie zauważyłem dziwny problem z klimatyzacją. Przejechałem trase 100km zgasiłem auto stało jakieś 5 godzin i wracałem do domu upał niesamowity więc wiadomo klimatyzacja na full ale zdziwiłem się gdy po odpaleniu auta nie poczułem chłodu. Otwieram maskę zawsze kręciły mi się 2 wiatraki a tu wiatraki stoją. Dodam tylko że sprężarka pracuje bo czuć jak się załącza. W seacie mam climatronik. No ale postanowiłem sprawdzić czy wiatraki działają jak silnik się przegrzeje no i oczywiście autko pochodziło chwile wiatraki się włączyły i co klima działa aż miło całą drogę nie było problemu. Dzisiaj rano jadę do sklepu klima działa zgasiłem auto no i znowu to samo jedyną metodą jest znowu nagrzać silnik że by się wiatraki włączyły i działa klima Smile Wygląda na to że jakiś sterownik od wiatraków poszedł ? Miał ktoś taki problem ? Pod Vagiem czysto jest żadnego błędu nie mam Smile
  • Odpowiedz

Haurox91

2014-07-05, 13:58:59
Użytkownik
Brak 1 biegu wentylatorów. Zajedź do dobrego elektryka to Ci to ogarnie.
  • Odpowiedz

Matuś

2014-07-05, 14:44:32
Nowy użytkownik
Wentylatory mają 1 bieg ponieważ gdy silnik osiągnie ponad 90 stopni włączają się wentylatory najpierw na 1 i po kilku sekundach na 2 bieg przeskoczą schłodzą silnik i potem na 1 piegu klimatyzacja nagle zaczyna działać. Wygląda to tak jak by sterownik jakiś padł.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa