Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

problem z klimatyzatorem przenośnym

5 Odpowiedzi, 3740 Wyświetleń

Dobrzyn

2014-07-24, 18:40:51
Nowy użytkownik
Witam, kupiłem parę dni temu używany klimatyzator przenośny marki Hyundai, u gościa od którego kupowałem włączyliśmy go i działał elegancko, słychać było tylko szum wydobywającego się powietrza. Załadowałem do samochodu (oczywiście na stojąco) i przejechałem z nim jakieś 60 km, po wyjęciu z samochodu i podłączeniu u siebie w domu klimatyzator zaczął głośno chodzić, wydawał z siebie takie dźwięki jak stara lodówka, chłodzi dobrze ale strasznie hałasuje. Co mogło się z nim stać?
  • Odpowiedz

DIGI80

2014-07-24, 19:07:56
Nowy użytkownik
Witam. Kolego każdy normalny klimatyzator sprężarkowy o znacznej mocy wydaje dźwięki podobne jak lodówka, ponieważ jest tam też sprężarka chłodnicza i to wcale nie mała, która niestety będzie wydawać takie odgłosy. Być może u "gościa" akurat sprężarka się wyłączyła i słychać było tylko szum wentylatora. Co do sprawności tych maszyn i komfortu użytkowania to jest wiele opini,z przewagą na minus. Są to klimatyzatory mało ekonomiczne, pomimo że wyrzut ciepłęgo powietrza zrobisz na zewnątrz, to i tak taka sama ilość ciepłego powietrza wróci np. z drugiego pokoju.Mogła też, w co bardzo wątpię, w transporcie uszkodzić się amortyzacja silnika w agregacie.Pozdrawiam Daniel
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-07-24, 19:10:20 przez DIGI80.)
  • Odpowiedz

Amfan

2014-07-24, 19:11:06
Top użytkownik
klimatyzer byłby lepszy bo nie hałasuje :lol:
  • Odpowiedz

p.obelix

2014-07-24, 19:24:17
Zaawansowany użytkownik
Może podczas transportu zbyt mocno potrzęsło urządzeniem i jakaś rurka drgająca o coś ociera.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-07-24, 19:43:28
Top użytkownik
Amfan napisał(a):klimatyzer byłby lepszy bo nie hałasuje :lol:
Wszystkie schładzalniki posiadają sprężarki i silniki.A tak że albo 3l lub 4 sprężyny.Jedna spadła?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa