Czy podczas wycieku tego gazu z urządzenia może powstać coś w rodzaju zielonej oleistej plamy pod zaworami zewnętrznymi ?
Mam wrażenie że klima mi osłabła.
Działała pół roku bezproblemowo. Ostatnio ok 2 tygodni wydajność spadła.
Widzę oszroniony zewnętrzny zawór i również oszrania sie cieńsza rurka z czynnikiem. Wczesniej podczas pracy wykraplało sie sporo wody. Teraz zdecydowanie mniej
Zastanawiam się tylko którędy ten gaz uciekł (czy rzeczywiście zewnętrzne zawory) - sprawdziłem śrubunki - mocniej dokręcić się nie da.
Ile serwis może wziąść za uzupełnienie czynnika ? Jestem prawie z Wrocławia (wiocha za Wrocławiem). Czynnik R410A można dokupić w WIGMORSIE we Wrocku - ale czy to rozwiąże problem ?
Mam wrażenie że klima mi osłabła.
Działała pół roku bezproblemowo. Ostatnio ok 2 tygodni wydajność spadła.
Widzę oszroniony zewnętrzny zawór i również oszrania sie cieńsza rurka z czynnikiem. Wczesniej podczas pracy wykraplało sie sporo wody. Teraz zdecydowanie mniej

Zastanawiam się tylko którędy ten gaz uciekł (czy rzeczywiście zewnętrzne zawory) - sprawdziłem śrubunki - mocniej dokręcić się nie da.
Ile serwis może wziąść za uzupełnienie czynnika ? Jestem prawie z Wrocławia (wiocha za Wrocławiem). Czynnik R410A można dokupić w WIGMORSIE we Wrocku - ale czy to rozwiąże problem ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
(nie łapię Twoich skrótów))
Można tylko ubolewać czytając twój post bo to tylko wskazuje na to że w Polsce jeszcze dłuuuuuugo cena będzie ważniejsza od jakości.
co weźmie od Ciebie 50-70 zł (nie wiem zgaduje) i tuż po zamknięciu drzwi gwarancja znika. Dopasuj sobie kwotę i wybierz co chcesz. A mam pytanie sam montowałeś od A do Z ??