Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator kanałowy jaki wybrać

10 Odpowiedzi, 12259 Wyświetleń

safelock

2008-06-23, 13:14:06
Użytkownik
Witam
Jaki polecacie klimatyzator kanalowy na 4 pomieszczenia 2 pomieszczenia na parterze i 2 na pierwszym pietrze.
Zależy nam na tym aby był cichy oraz wydajność rzędu 5kW

Jak wygląda w przypadku klimatyzacji kanałowych wlot oraz wylot powietrza? Doprowadza się w pomieszczeniu 2 rury ??
Na co zwrócić uwagę w przypadku klimatyzacji kanałowych??
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-23, 14:03:39
Użytkownik
tak masz normalnie rury chlodnicze pociagniete zasilanie i odplywy, mozesz sobie nad sufitem podwieszanym zamontowac w szafie lub gdzie kolwiek, musisz miec normalny wylot powietrza jak od wentylacji lub dobrze porobione meble specjalne ze szczelinami takie zabudowy powiedzmy, jezeli firma to daikin, chyba ze przewidujesz mniej gotowki to nie wiemSmile pozdrawiam
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-23, 14:09:22
Moderator
5Kw to mnie się wydaje że trochę przymało na tyle pomieszczeń a weź pod uwagę to że powietrze z pomieszczeń powinno wracać do kanałówki bo jak pędziesz chłodził powietrze pobierane z zewnątrz to na prąd nie zarobisz. Możesz pobierać powiedzmy około 15 procent świeżego powietrza ale jak będzie tylkoo świeże to agregat bedzie cały czas pracował a co do kanałów to musisz np. tubeflexem połączyć d tych poomieszczeń . Zwykłe spiro aluminiowe nie polecam bo może się na nich woda wykraplać i potem będzie kapać gdzieś nad podsufitką.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

safelock

2008-06-23, 14:26:29
Użytkownik
GDzie w polsce najtraniej daikina dostane dla monterów??
  • Odpowiedz

CKIO

2008-06-25, 07:42:49
Użytkownik
Panowie nie tylko Daikin i LG jest w Polsce nie ograniczejcie ludziom dostepu do innych Firmowych marek odkąd jestem na tym forum to widze tylko te dwie firmy polecane najbardziej a nie znaczy to że są tak super.
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-25, 13:59:11
Moderator
CKIO może trochę pochopnie oceniasz wszystko .Wiadomo że jak ja zakładam głównie LG to o takim sprzęcie będę pisał i nie polecę czegoś komuś z czym nie miałem do czynienia.A to że ja polecam LG to nie znaczy że też twierdzę o tym że są najlepsze poprostu w tych klimatyzatorch robię więc o tych piszę i wydaje mi się że każdy ma podobne zdanie a ty jeżeli masz coś innego na myśli to prosiłbym o opisanie innego sprzętu bo być może twój okaże się lepszy i wtedy ja też mam jakiś pogląd na to co montuję i mogę na bazie twoich doświadczeni w przyszłości klientowi takowy doradzać.

Pozdrawiam Smile
  • Odpowiedz

CKIO

2008-06-26, 07:44:17
Użytkownik
Byniom ja przez te 10 lat montowałem juz chyba wszystkie rodzeje firm te z najwyższej półki jak i te z niższej oczywiście nie mówie tu że zjadłem już wszystkie rozumy i nadal pojawiaja się inne klimy których nie znam lub takie do których bym sie nie dotknął jestem po prostu tego zdania że nie ma co pozostawać przy jednej marce fakt zmieniałem pracę w firmach jak rękawiczki i w każdej były inne marki klim ale to mi dało pogląd na różne rodzaje klimatyzacji i w kazdej firmie były inne techniczne rozwiązania montażu a co do klim do jakich mam zaufanie to FUJITSU , MITSUBISHI, MDV, no i ostatnio PANASONIC chociaż go nie montowałem ponieważ wszedł dosyć niedawno na rynek ale rozwiazania techniczne ma nawet nawet co do LG mam różne zdanie zadażały się dobre i gorsze sztuki ostatniego montowałem dosyć dawno jakieś 3-4 lata temu więc nie będę sie wypowiadał . Pozdrowienia
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-26, 13:27:45
Moderator
O widzisz i o to mi chodziło , powiedziałeś jakie montowałeś i jakie masz o nich zdanie a ja jeszcze raz to powtóżę że montowałem głównie LG bo taki jest profil w mojej firmie i tylko o tych się wypowiadam choć jak w ostatnich dniach mi się trafiły LG z turcji co pisałem w innym wątku to myślałem że mnie krew zaleje i jeszcze dodam że nigdy nikomu nie wciskam tu na forum LG tylko opisuję jak się sprawują natomiast kto jaki wybierze to już sprawa klienta . Wkrótce będę montował i inne klimatyzatory bo żegnam się z tą firmą ale to czas pokaże a dla mnie montaż LG czy coś innego to niema znaczenia, znaczenie to będzie miało jak mi coś poleci i będę dochodził co jest grane Big Grin
  • Odpowiedz

michalsitarz

2014-05-07, 13:22:13
Nowy użytkownik
Witam, Jeśli chodzi o klimatyzator kanałowy to posiadam model UB48H z LG i jestem zadowolony Smile
Zakupiłem kilka tych klimatyzatorów więc szukałem jak najtańsze i znalazłem jeden taki sklep z szybką wysyłką i montaż też był od nich. Polecam [reklama]
  • Odpowiedz

aminokwas

2014-05-08, 05:58:23
Zaawansowany użytkownik
michalsitarz napisał(a):Witam, Jeśli chodzi o klimatyzator kanałowy to posiadam model ........... i jestem zadowolony Smile
Zakupiłem kilka tych klimatyzatorów więc szukałem jak najtańsze i znalazłem jeden taki sklep z szybką wysyłką i montaż też był od nich. Polecam [reklama]
Jest tu jakiś moderator?

regulamin napisał(a):Rozprowadzanie wszelkiego rodzaju warez'ów, reklam forów, stron internetowych, adresów e-mail z domenami firm, reklam firm za pomocą tego forum jest zabronione (sygnatury, loginy, tematy do oceny z forami o takiej tematyce, posty) i grozi zablokowaniem dostępu do forum.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa