Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Inventor co to za urzadzenie???

14 Odpowiedzi, 16605 Wyświetleń

mikulesza1988

2014-09-30, 05:08:45
Nowy użytkownik
Witam wszystkich.
Ostatnio na rynku pojawiła się jakaś nowa marka inventor. Z ciekawości ściągnąłem katalog z strony producenta. Wszystkie produkty jakie oferują niby mogą mieć gwarancję do 5lat jednakże z tego co zauważyłem dużo modeli to kopie innych producentów różniące się tylko innym napisem na przednim panelu i oznakowanie na tabliczce znamionowej. wiec tak naprawdę chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica pomiędzy modelem Kaisai KFU12HRD a Inventor seria passion p2mvi09/p2mvo09? Proszę również o opinie na temat pracy i wad jakie posiada owa marka i czy warta jest zakupu.
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-09-30, 08:50:37
Top użytkownik
... czym się różni Fujitsu vs Fuji vs Generali , Midea vs MDV, Sanyo vs Panasonic, Daikin vs McQ, EF vs HJ
... czym się różni towar markowy od towaru opatrzonego brandem
... czym się różni co jest lepsze itd.. itd ...
Odpowiem w wielce, wielce uproszczony sposób - siecią dystrybucji i klientem docelowym.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

stoo

2014-09-30, 12:19:27
Użytkownik
Montowałem kilka on/offów i kilka inverterów tej marki, urządzenie tanie, działaja bez zarzutów. O dziwo w jednostkach on/off j zew. Pracuje bardzo cichutko. Co do wykonania j wew. To plastik troche tandetny, bardzo cienki.
Jeszcze nie próbowalem ale podejżewam, że zdjecie obudowy to nie bedzię takie hop-siup. Aaa i w on/off jest mega badziweny pilot. Invertery nie pamietam modelu zrobione sa juz lepszego plastiku i pilot jest bardzo ładny.
Ogólnie mówiac tania klima z której moi klienci są zadowoleni.
  • Odpowiedz

mikulesza1988

2014-09-30, 14:26:28
Nowy użytkownik
Ok wielkie dzięki stoo za informacje których że tak powiem użytkownik DBKlima nie potrafi przekazać, woli się bawić w klimatologa tylko ze wychodzi mu to BBSłabo.
  • Odpowiedz

MarioO

2014-09-30, 16:25:54
Zaawansowany użytkownik
Masz fabryki w Chinach np.Gree dogadujesz się z nimi a oni produkują Tobie klime pod nazwą np.mikulesza1988 która wygląda tak samo jak Sinclair Kaisai Inventor Gree itp a to dla tego że są produkowane w tej samej fabryce Ty zajmujesz się marketingiem i dystrybucją.Awaryjność bardzo mała bo wcale nie jest tak że co Made In China to syf.Wyprodukują to czego oczekuje od nich klient .Jakość zależy od tego czy mają coś zrobić za miskę ryżu czy za dolary .Jak zapłacisz zrobią produkt dobrej jakości i tak właśnie jest z tymi klimkami.
Z drugiej strony chłód w mieszkaniu lub biurze w upalne dni to nadal luksus wiec muszą być co najmniej dobrej jakości bo nikt kto płaci za luksus nie będzie tolerował ciągłych awarii i napraw sprzętu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-09-30, 17:05:13 przez MarioO.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-09-30, 18:52:30
Top użytkownik
W prostocie a nie cenie dociekajmy niezawodności.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-10-01, 06:27:30
Top użytkownik
mikulesza1988 napisał(a):Ok wielkie dzięki stoo za informacje których że tak powiem użytkownik DBKlima nie potrafi przekazać, woli się bawić w klimatologa tylko ze wychodzi mu to BBSłabo.
Bo pytania zadajesz jak byś pracował w IT a nie przy klimach .
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-10-01, 07:31:28
Top użytkownik
stoo napisał(a):Montowałem kilka on/offów i kilka inverterów tej marki, urządzenie tanie, działaja bez zarzutów. O dziwo w jednostkach on/off j zew. Pracuje bardzo cichutko.
Całkowita prawda.
stoo napisał(a):Co do wykonania j wew. To plastik troche tandetny, bardzo cienki.
Jeszcze nie próbowalem ale podejżewam, że zdjecie obudowy to nie bedzię takie hop-siup.

Tanie plastiki były w on/offach ale który producent nie miał taniej serii .
Spokojnie dasz radę , często demontujemy obudowy podczas montażu i jeszcze nic się nie stało .
stoo napisał(a):Aaa i w on/off jest mega badziweny pilot. .
Wczoraj miałem rozmowę z klientem ma sporo urządzeń Inventora i stwierdził że ten "badziewny" jest dużo lepszy bo jest prosty i bardzo czytelny. No ale faktem jest że pozostałym nowy się podoba.
stoo napisał(a):Invertery nie pamietam modelu zrobione sa juz lepszego plastiku i pilot jest bardzo ładny.
Ogólnie mówiac tania klima z której moi klienci są zadowoleni.
W nowych modelach obudowy j.w. mają grubsze plastiki i moim osobistym zdaniem lepszy design.
  • Odpowiedz

mikulesza1988

2014-10-01, 19:02:36
Nowy użytkownik
DBKlima a chcesz zeby Ci ktoś wybił szyby w Colcie???
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-10-01, 19:03:38 przez mikulesza1988.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-10-02, 06:41:19
Top użytkownik
mikulesza1988 napisał(a):DBKlima a chcesz zeby Ci ktoś wybił szyby w Colcie???
Poziom rozmowy równy intelektowi. Zero wyobraźni. Wiesz co to jest ustalenie numeru IP i co mogę teraz zrobić za groźby karalne ?
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-10-02, 06:44:22
Top użytkownik
Proszę administratora o nie kasowanie wypowiedzi zamieszczonych przez "mikulesza1988" .
  • Odpowiedz

mikulesza1988

2014-10-02, 13:00:49
Nowy użytkownik
proszę bardzo ja nie mam nic przeciw możesz zgłaszać. a wiesz co to są oszustwa podatkowe lub nie płacenie składek za pracowników? ??? tez to można namierzyć łatwo Wink
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-10-06, 06:56:09
Top użytkownik
Ocenę firmy w której pracuję pozostawiam klientom, a nie firmom konkurencyjnym.
Wiele powodów sprawia że osobiście mam motywację do pracy od dzisiaj mam kolejną :lol:
  • Odpowiedz

obser

2014-10-06, 15:23:16
Top użytkownik
Jest po wysokim sezonie i trochę luzu,ludzie nie dajcie się prowokować,bo te głupkowate posty,to tylko zabicie czasu bezczynności przez pseudo fachowców,którzy tylko czekają na takie nerwy.Ktoś mądzre powiedział,że "milczenie jest złotem"
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa