Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Chłodzenie latem a dogrzanie zimą

3 Odpowiedzi, 3145 Wyświetleń

Whisky

2015-02-02, 12:20:23
Top użytkownik
Witam. Zastanawiam się nad kupnem lub zleceniem komuś montażu urządzenia które w zimę może mi dogrzać powietrze z 15-18 stopni do około 20stopni a latem chłodzić w te najgorętsze dni. Dodam że jest to biuro z pracownikiem który przyjmuje klientów i chciałbym trochę zadbać o wygodę i przyjemny klimat. Wymiary biura to 4x4m wysoki 2,50m. Ściany regips ocieplony wełna i mur grubości około 20-25 cm. Nie znam w tej chwili temperatury jaka będzie panować latem ale przy ciągłym otwieraniu drzwi będzie tam na pewno ciepło. Jeśli jest jakiś podobny temat to przepraszam za zaśmiecenie.
  • Odpowiedz

jack63

2015-02-02, 12:29:08
Zaawansowany użytkownik
Whisky napisał(a):zadbać o wygodę i przyjemny klimat.
Ciekawe tylko o kogo chcesz zadbać?
Whisky napisał(a):Ściany regips ocieplony wełna i mur grubości około 20-25 cm.
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to wełna jest między regipsem a murem?

W kwestii samego urządzenia. Złóż zapytania ofertowe w firmach montujących klimatyzatory.
Przyjadą na miejsce, przynajmniej powinni, i ocenią sytuację. Potem dostaniesz ofertę dostosowaną do Twoich wymagań i ...zasobności portfela.
Wszystkie obecnie produkowane klimatyzatory mają możliwość chłodzenia i grzania, więc wybór jest spory.
  • Odpowiedz

Whisky

2015-02-02, 15:37:24
Top użytkownik
jack63 napisał(a):
Whisky napisał(a):zadbać o wygodę i przyjemny klimat.
Ciekawe tylko o kogo chcesz zadbać?

Nie chciałbym by pracownica mi się pociła czy odstraszała już nie mówię o kliencie który siedzi średnio po 30minut w jednym miejscu.Ja w Biurze mało co siedzę.

jack63 napisał(a):
Whisky napisał(a):Ściany regips ocieplony wełna i mur grubości około 20-25 cm.
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to wełna jest między regipsem a murem?

Tak dokładnie. Biuro ma trzy ściany które się chłodzą wiatrem, mrozem itd a wewnątrz pomieszczenia ściany były bardzo krzywe dlatego ocieplenie miedzy ścianą a murem. Zapełniłem tak dużą przerwę między rigipsem a ściana.

Na razie mi się nie spieszy ale jeśli ktoś będzie przejeżdżał drogą numer 40 między Pyskowice a Kędzierzyn Koźle to może wstąpić i zobaczyć Big Grin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa