Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kody do MAGNETI MARELLI CLIMA TECH TOP NEXT

9 Odpowiedzi, 12553 Wyświetleń

Whisky

2015-04-09, 20:51:38
Top użytkownik
Witam jeśli zły dział to proszę o przeniesienie.
Więc tak jeśli ktoś by miał to bardo proszę o kody do resetowania serwisu. Na dzień dzisiejszy prosi o wymianę filtra i o kontakt z serwisem bo podobno nowa baza danych jest dostępna ale mnie ona nie interesuje. Może i więcej serwisowych komunikatów jest które mi się nie pokazały dlatego proszę również o inne. Wink aha i jeśli ktoś by był tak miły to proszę o krótką instrukcje. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

obser

2015-04-14, 07:20:41
Top użytkownik
I co?Nie chcesz filtra wymienić?Po to są kody,aby wszystko pracowało jak producent przewidział,a ja przewiduję,że jesteś jednym z takich,co za 49 zł robią całą diagnostykę,łącznie z dopełnieniem (pełno takich na Gruponie i podobnych) nie myśląc o konsekwencjach i kosztach utrzymania sprzętu.Nawet jakbymtakie kody miał,to bym nie dał.Moja rada na pazerne serwisy-poszukaj i zakoleguj się z jakimś gościem z serwisu i zróbcie to (ale filtry wymieńcie,wagi ustawcie itp.) po bożemu,bo fakt,że serwisy fabryczne tych urządzeń tną kasę jak się należy.Ale jakby się trzymało cenę 120 zł np.,to też straszne by nie było.Takie wklepanie kodów to oszukiwanie klientów,niczym nie różniące się od przekręcania liczników aut.Za każdym razem jak zobaczę ofertę na serwis poniżej 50 zł,to się zastanawiam,co ci ludzie zrobią jak im liczniki się skończą i przyjdzie z 1000 zł zapłacić.
  • Odpowiedz

Whisky

2015-04-14, 09:39:45
Top użytkownik
Nie znasz mnie więc nie pisz takich głupot. Chcesz to mogę Ci wysłać fakturę na olej i filtr który dostałem oryginalnie zapakowany z InterCars.Chcesz by serwis do ciebie przyjeżdżał to zamawiaj bo ja dzwonie do serwisu i facet mi tłumaczy co mam zrobić a gdy sam zobaczyłem jak taka maszyna wygląda od środka to się tylko uśmiałem.Nie potrafisz sam wymienić oleju czy filtra to dzwoń i płać. A co do kodów to jeśli nie wiesz że tak czy siak musisz wbić kod by widział że olej i filtr został wymieniony to zapraszam do serwisu Magnetti. Następnym razem zastanów się co piszesz bo jeśli miałbym to robić za 50zł to miałbym to w dupie i nie po to szukam kursy i się tym interesuję by później mieć z tego tylko na chleb. Ktoś cię wkurwił? to nie wyżywaj się na mnie!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-04-14, 09:44:41 przez Whisky.)
  • Odpowiedz

Whisky

2015-04-14, 10:09:41
Top użytkownik
Chyba źle przewidujesz
[Obrazek: img.php?mode=show&file=38808&height=812&width=1611]
Po kodzie możesz sobie poszukać co ten zestaw ma w sobie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-04-14, 10:10:40 przez Whisky.)
  • Odpowiedz

toomek78

2015-04-14, 10:11:25
Nowy użytkownik
Whisky napisał(a):Nie znasz mnie więc nie pisz takich głupot. Chcesz to mogę Ci wysłać fakturę na olej i filtr który dostałem oryginalnie zapakowany z InterCars.Chcesz by serwis do ciebie przyjeżdżał to zamawiaj bo ja dzwonie do serwisu i facet mi tłumaczy co mam zrobić a gdy sam zobaczyłem jak taka maszyna wygląda od środka to się tylko uśmiałem.Nie potrafisz sam wymienić oleju czy filtra to dzwoń i płać. A co do kodów to jeśli nie wiesz że tak czy siak musisz wbić kod by widział że olej i filtr został wymieniony to zapraszam do serwisu Magnetti. Następnym razem zastanów się co piszesz bo jeśli miałbym to robić za 50zł to miałbym to w dupie i nie po to szukam kursy i się tym interesuję by później mieć z tego tylko na chleb. Ktoś cię wkurwił? to nie wyżywaj się na mnie!
Kolego sprawdzę i po dam Ci bo miałem gdzieś zapisane kody do resetowania serwisu. Też wymieniałem sam.
  • Odpowiedz

Whisky

2015-04-14, 10:16:09
Top użytkownik
toomek78 napisał(a):Kolego sprawdzę i po dam Ci bo miałem gdzieś zapisane kody do resetowania serwisu. Też wymieniałem sam.

Dziękuję już mam i jeśli ktoś będzie chciał to też mogę podać.
  • Odpowiedz

toomek78

2015-04-14, 10:16:16
Nowy użytkownik
toomek78 napisał(a):
Whisky napisał(a):Nie znasz mnie więc nie pisz takich głupot. Chcesz to mogę Ci wysłać fakturę na olej i filtr który dostałem oryginalnie zapakowany z InterCars.Chcesz by serwis do ciebie przyjeżdżał to zamawiaj bo ja dzwonie do serwisu i facet mi tłumaczy co mam zrobić a gdy sam zobaczyłem jak taka maszyna wygląda od środka to się tylko uśmiałem.Nie potrafisz sam wymienić oleju czy filtra to dzwoń i płać. A co do kodów to jeśli nie wiesz że tak czy siak musisz wbić kod by widział że olej i filtr został wymieniony to zapraszam do serwisu Magnetti. Następnym razem zastanów się co piszesz bo jeśli miałbym to robić za 50zł to miałbym to w dupie i nie po to szukam kursy i się tym interesuję by później mieć z tego tylko na chleb. Ktoś cię wkurwił? to nie wyżywaj się na mnie!
Kolego sprawdzę i po dam Ci bo miałem gdzieś zapisane kody do resetowania serwisu. Też wymieniałem sam.
Obejrzyj
https://www.youtube.com/user/magnetimare...ska/videos
  • Odpowiedz

obser

2015-04-14, 12:17:51
Top użytkownik
No sorry Whisky,ale fatycznie jak czytam oferty te za 49 zł,to się dokładnie nad tym zastanawiam,co będzie jak ten człowieczek,co na jakąś refundację nabył maszynę zrobi jak mu odmówi współpracy.No i tak faktycznie pomyślałem,że chcesz tylko resetu.Ja też nie robię naprawy i obsługi stacji w serwisie,tylko jak pisałem trzeba zakolegować się z kimś z takiego serwisu. Podejrzewam,że koleś co tak tanio robi kodem zresetuje liczniki i będzie jechał dalej.To,że paskudztwo będzie Klientowi robił w układzie to pewne,a skończy dopiero jak mu pompa siądzie.A jej już nie kupi,bo jak zobaczyłem do cennika,to prawie kupię za to używaną sprawną stację.Mógłbym też samemu wymienić filtr,wagi potarować,ale wolę żeby co roku fachowiec to zrobił za rozsądne pieniądze,a jeszcze do tego,jakby odpukać coś stało się w sezonie,to na pewno ściągnąłbym go błyskawicznie.Pozdrawiam i myślę,że niedługo jeszcze te maszyny co robią za 49 zł popracują.A na moje nieszczęście mam w pobliżu kilka takich.Jakby kupili za swoje,tak jak ja,toby uszanowali,a jak ktoś im dał to hulaj dusza,aby na piwo było.Pozdrawiam wszystkich.
  • Odpowiedz

Whisky

2015-04-14, 12:55:51
Top użytkownik
Spoko też znam takich którzy nabijają za 50zł z czynnikiem. Ale na moje szczęście już nie jeden do mnie później przyjechał sprawdzić czy faktycznie mają wpuszczone tyle ile powinno być( bo coś słabo chłodzi). Dzięki takim osobą które właśnie nabijają za grosz ale nie tyle i nie tak jak powinni ja mam prace i zadowolonych klientów.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa