Czy temperatura rzędu 7,9-8,2 C na nawiewie 1 a 8,5-9C na nawiewie 5 jest to dobry wynik przy zamkniętym obiegu powietrza w garażu? W garażu było 30st (cień) w aucie na termometrze dobilem do 22C więc tylko 8 C mniej a klima chodzila na maxa w obiegu zamkniętym.
Jak się jedzie autem to jest gorzej, myślę że iż przez to iż słońce nagrzewa karoserie (auto czarne)
i aby sie ochłodzic przy obecniej temp. (30ST) lub prawie trzeba jechac na obiegu zamkniętym i 5 nawiewie.
Jak dam nawiew 1-2 jest gorąco.
Co ciekawe mam klimatronik i on chyba prawidłowo nie działa bo dajac na 17C i auto to klima całkiem prawie zwalniałą jakby było niby tyle we wnętrzu a wg termometru było 21,7C.
Wydaje się tak jakby po nadaniu 17C klima myślała iż w aucie tyle jest pomimu panujących 22C.
Ciśnienie nastepujące
Niskie 1.5 ---- 3 bar
Środkowe 7.5 bar
Wysokie 12 ----- 17 bar
Sprężarka co chwile się włacza i wyłacza pracuje cyklicznie (czy to usterka) przez to falują obroty i czuc obciążenia jak sie sprężarka załącza. Klima ogólnie sporo obciąża pojazd auto ma 1,8 115km różnica jest kolosalna jak właczymy klime trzeba gaz do dechy wciskać.
Spręzarka pracuje jak lodówka niekiedy szumi, brzęczy, mieli, szura coś w niej.
Rurki idące do osuszacza gorące, do parownika zimne (woda sie na nich skrapla)
Auto nigdy nie miało filtra kabinowego wymienienianego bo go nie posiada.
Odgrzybiałem i nabijałem klimę tamtego lata po (7 lat nieserwisowaniu) odzyskano 700g i nabiliśmy 900g
auto to volvo s40 1996r 1,8 benzyna
Klima nie zaskakuje swoją skutecznością
Jak się jedzie autem to jest gorzej, myślę że iż przez to iż słońce nagrzewa karoserie (auto czarne)
i aby sie ochłodzic przy obecniej temp. (30ST) lub prawie trzeba jechac na obiegu zamkniętym i 5 nawiewie.
Jak dam nawiew 1-2 jest gorąco.
Co ciekawe mam klimatronik i on chyba prawidłowo nie działa bo dajac na 17C i auto to klima całkiem prawie zwalniałą jakby było niby tyle we wnętrzu a wg termometru było 21,7C.
Wydaje się tak jakby po nadaniu 17C klima myślała iż w aucie tyle jest pomimu panujących 22C.
Ciśnienie nastepujące
Niskie 1.5 ---- 3 bar
Środkowe 7.5 bar
Wysokie 12 ----- 17 bar
Sprężarka co chwile się włacza i wyłacza pracuje cyklicznie (czy to usterka) przez to falują obroty i czuc obciążenia jak sie sprężarka załącza. Klima ogólnie sporo obciąża pojazd auto ma 1,8 115km różnica jest kolosalna jak właczymy klime trzeba gaz do dechy wciskać.
Spręzarka pracuje jak lodówka niekiedy szumi, brzęczy, mieli, szura coś w niej.
Rurki idące do osuszacza gorące, do parownika zimne (woda sie na nich skrapla)
Auto nigdy nie miało filtra kabinowego wymienienianego bo go nie posiada.
Odgrzybiałem i nabijałem klimę tamtego lata po (7 lat nieserwisowaniu) odzyskano 700g i nabiliśmy 900g
auto to volvo s40 1996r 1,8 benzyna
Klima nie zaskakuje swoją skutecznością
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY