Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

vw golf 4 brak klimatyzacji

7 Odpowiedzi, 13394 Wyświetleń

jeason

2015-06-23, 15:32:26
Nowy użytkownik
witam czytałem wiele ale nic nie ustaliłem tak wiec mój golf to 1.9 tdi klima manualna , otóż po wciśnięciu przycisku AC zapala sie on ale wiatraki oraz sprężarka nie startują . bezpieczniki wszystkie sa ok uklad nabity sprawdzalem u mechanika kupilem nowy czujnik ciśnienia tez nic oraz nowy sterownik pod aku a tu dalej nic .czujnik temperatury zewnetrznej tez sprawdzalem ten na podszybiu . prosze o pomoc
  • Odpowiedz

waldek415

2015-06-23, 20:25:49
Nowy użytkownik
Sprawdź bezpiecznik 30A nad akumulatorem bodajże pierwszy z prawej lubi się lekko upalić i dobrze nie kontaktuje. Są 3 szt zwykłe płytkowe bezpieczniki i pierwszy od prawej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-06-23, 20:33:40 przez waldek415.)
  • Odpowiedz

jeason

2015-06-24, 16:12:51
Nowy użytkownik
bezpiecznik sprawdzony przechodzi napiecie na kabel . co moze byc przyczyna nie uruchomienia sprezarki i wentylatorow , czytalem u innych ze albo chodza wentylatory to sprezarka nie ,lub na odwrot , a u mnie jedno i drogie
  • Odpowiedz

gnostyk

2015-06-24, 16:47:24
Nowy użytkownik
Sprawdź przewody przy 4 pinowej wtyczce (tej większej) do sterownika wentylatorów pod akumulatorem. W moim przypadku 2 z nich były przerwane zaraz przy wtyczce. Wtyczkę Można spokojnie rozebrać i zlutować.
  • Odpowiedz

jeason

2015-06-24, 17:18:19
Nowy użytkownik
ok jutro sprawdze ta wtyczke , ale mam jedno pytanie czy w tej klimatyzacji czujnik temperatury ten przy silniku 4 pinowy ma cos wspulnego z tym ze ona sie nie wlaczy ?
  • Odpowiedz

gnostyk

2015-06-24, 19:18:32
Nowy użytkownik
waldek415 napisał(a):czujnik temperatury ten przy silniku 4 pinowy ma cos wspulnego z tym ze ona sie nie wlaczy
O ile wiem, czujnik temperatury przy silniku odpowiedzialny jest za włączanie wentylatora chłodnicy, ale gdy temperatura silnika przekroczy wartość dopuszczalną. Na twoim miejscu skupiłbym się na sprawdzeniu przewodów w obwodach klimatyzacji. Jeśli wymieniłeś już czujnik ciśnienia i sterownik pod akumulatorem to obstawiam elektrykę. Sprawdź miernikiem przewody ( na wtyczce)od sprężarki, czy jest przejście przez cewkę (elektromagnes), czy nie masuje do obudowy sprężarki( jeśli masuje to jest to objaw przebicia cewki)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-06-24, 19:19:42 przez gnostyk.)
  • Odpowiedz

jeason

2015-06-25, 17:03:00
Nowy użytkownik
temat zamykam przyczyna byly urwane kable od czunika na wezu , dzieki za pomoc tym ktorzy pisali
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa