Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Vectra C przed liftem

5 Odpowiedzi, 4497 Wyświetleń

Whisky

2015-06-09, 12:36:03
Top użytkownik
Witam. W zeszłym roku nabijałem układ i w tym roku sprawdziłem a zostało tylko 150g z 730g. Po nabiciu azotu za cholere nie potrafię znaleść nieszczelnosci. Moje pytanie czy jest jakieś typowe miejsce gdzie może bardzo delikatnie się ulatniać czynnik? Wiem skraplacz ale od czoła nie widać wycieku i w piątek będę sprawdzał go na stole.
  • Odpowiedz

tommatiz

2015-06-09, 19:19:42
Moderator
Witam. Nabij azotem ściągnij zderzak i zobacz dół chłodnicy po lewej stronie przyłącze stojąc przodem do auta. Po drugie pod azotem warto użyć piany do nieszczelności. Wczoraj ze znajomym właśnie sprawdzaliśmy i właśnie tam przeciekało ale to minimalnie. Wymiana uszczelki gumowo stalowej załatwiła sprawę. Tylko Vectra po lifcie. Ogólnie to Vectra C ma dobre opinie co do nieszczelnośći. Wadą są chłodnice szczególnie po lifcie. Pzdr
  • Odpowiedz

Whisky

2015-07-01, 11:19:32
Top użytkownik
Sprawdzony skraplacz, uszczelki na nim, węże, przewodu alu, czujnik, mocowanie przy sprężarce, zaworze i osuszaczu. Nigdzie nic nie ucieka. Cewka przy sprężarce suchutka jak nowa. Obawiam się że coś pod tapicerką. Ma ktoś może jakąś podpowiedz? W zeszłym miesiącu nabita a dziś zostało 25g. Ręce opadają a już kij z tą kasą bo chce to po prostu zrobić.
  • Odpowiedz

radekklimat

2015-07-01, 19:28:48
Moderator
Parownik do wymiany
  • Odpowiedz

Whisky

2015-07-01, 21:34:27
Top użytkownik
Da się wymienić parownik przez demontaż samej dmuchawy i jakoś bokiem czy jednak decha do wywalenia?
Umowie się z facetem na piątek i przynajmniej wyjmę dmuchawę i zobaczę jak tam wygląda.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa