Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ?

51 Odpowiedzi, 37907 Wyświetleń
1 2 3 Dalej

irroda

2016-02-09, 13:09:41
Zaawansowany użytkownik
cześć , natrafiłem ostatnio na takie fajne urządzenia, dwa małe przetworniki ciśnienia wkręcane na zawory serwisowe oraz klamry z czujnikami temperatury, sprzęt łączy się bezprzewodowo z smartfonem i wyświetla wszystko na telefonie . Chciałem zapytać czy ktoś tego używa i jaki zasięg ma to urządzenie , fajna sprawa przy dużych odległościach .

krótkie informacje o dostępnych modelach

http://www.asctechnologie.pl/sites/defau...y-pl_4.pdf
  • Odpowiedz

adas

2016-02-09, 15:45:19
Nowy użytkownik
irroda napisał(a):cześć , natrafiłem ostatnio na takie fajne urządzenia, dwa małe przetworniki ciśnienia wkręcane na zawory serwisowe oraz klamry z czujnikami temperatury, sprzęt łączy się bezprzewodowo z smartfonem i wyświetla wszystko na telefonie . Chciałem zapytać czy ktoś tego używa i jaki zasięg ma to urządzenie , fajna sprawa przy dużych odległościach .

krótkie informacje o dostępnych modelach

Witam ,mam zestaw do wentylacji, odczyt mam nawet po zamknięciu pokryw serwisowych. Zasięg około 10m
Jeszcze w lutym ma być aplikacja w języku polskim, oprogramowanie pozwala na generowanie plików pdf , jpg,csv. z wykresami .
  • Odpowiedz

irroda

2016-02-11, 23:17:38
Zaawansowany użytkownik
10 m - to słabo
  • Odpowiedz

Daka

2016-02-19, 21:22:37
Nowy użytkownik
Przydał by się zawór bajpasowy do wrzucania freonu...co nie znaczy że nie można dorobić Big Grin
Nie ruszaj g****a jak nie śmierdzi
  • Odpowiedz

Daka

2016-02-19, 22:50:26
Nowy użytkownik
Ciekawe czy jest w stanie smartfon poinformować o przekroczeniu ciśnienia oraz temperatury przegrzania podczas uzupełniania czynnika na przykład jeśli jesteś z drugiej strony urządzenia...Bo jeśli to tylko wizualny gadżet to lipa.
Oraz czy potrafi zapamiętać pomiary z poprzednich wizyt serwisowych-przeglądowych.
Nie ruszaj g****a jak nie śmierdzi
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-02-22, 08:25:27
Top użytkownik
Z tego co podaje producent to podawane masz online wyniki a telefon przy sobie .
Więc wynika z tego że możesz nawet stać na agregacie wynik będzie Wink
Co do następnego pytania o zapamiętywanie wyników to czytałem w instrukcji że ma możliwość wysłania wyników na e-mail więc możesz w każdej chwili mieć te wyniki jak je samemu wcześniej zapiszesz .

Ogólnie jestem pod wrażeniem maleństwa ale na minus mały zasięg urządzenie/smartfon brak bajpasu no i cena .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

Amfan

2016-02-22, 19:33:55
Top użytkownik
z google playa można pobrać apkę (smart probes) .Obsługuje wszystkie sondy .Dla AC oprócz temp i ciśnień oblicza przegrzew dochłodzenie.Sprawdzałem rysuje trendy, wynik można w postaci raportu przesłać do pdf lub excela
  • Odpowiedz

Amfan

2016-02-22, 19:42:57
Top użytkownik
z google playa można pobrać apkę (smart probes) .Obsługuje wszystkie sondy .Dla AC oprócz temp i ciśnień oblicza przegrzew dochłodzenie.Sprawdzałem rysuje trendy, wynik można w postaci raportu przesłać do pdf lub excela . w Ameryce sporlan ma coś podobnego może jest tańsze ?.
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-02-23, 07:43:50
Top użytkownik
Amfan napisał(a):z google playa można pobrać apkę (smart probes) .Obsługuje wszystkie sondy .Dla AC oprócz temp i ciśnień oblicza przegrzew dochłodzenie.Sprawdzałem rysuje trendy, wynik można w postaci raportu przesłać do pdf lub excela . w Ameryce sporlan ma coś podobnego może jest tańsze ?.
[reklama]
Na YT : How To Use Sporlan SMART Service Tool Kit For HVAC/R Diagnosis
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-02-23, 07:51:16
Top użytkownik
Co do wad mam kolejną do dopisania przy jednym i drugim urządzeniu :
- mały zasięg brak Wifi jest BT urządzenie/smartfon
- brak bajpasu
- rodzaj baterii mogły by być AA/AAA a nie pestki 10 deko i trochę większy gabaryt nic by nie zmienił
- cena

Gdyby nie cena pewnie by ja sobie kupił, a tak wolał bym ją wydać na kolejne wiertło przebiciowe
  • Odpowiedz

Whisky

2016-02-24, 07:36:53
Top użytkownik
Fajny bajer ale ciekawe jak z precyzją bo z tego co ja wiem to BT ma spore opóźnienia nadawania między urządzeniami.
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-02-24, 10:22:05
Top użytkownik
... oglądałem dwa filmy bo też byłem ciekawy i stwierdzam że opóźnienie by mi nie przeszkadzało .
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2016-03-02, 07:35:36
Top użytkownik
irroda napisał(a):cześć , natrafiłem ostatnio na takie fajne urządzenia, dwa małe przetworniki ciśnienia wkręcane na zawory serwisowe oraz klamry z czujnikami temperatury, sprzęt łączy się bezprzewodowo z smartfonem i wyświetla wszystko na telefonie . Chciałem zapytać czy ktoś tego używa i jaki zasięg ma to urządzenie , fajna sprawa przy dużych odległościach .

Witam

Czy wydaje mi się że coś przeoczyłem :|, ale już to nadrabiam i zamawiam Cool

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-03-02, 08:11:01
Top użytkownik
... oglądałem na targach z naszymi serwisantami - gdyby nie cena każdy by ja kupił .
  • Odpowiedz

Amfan

2016-03-03, 21:43:15
Top użytkownik
DBKlima napisał(a):... oglądałem na targach z naszymi serwisantami - gdyby nie cena każdy by ja kupił .

Też oglądałem .Pierwsze moje pytanie było- jaki jest zasięg tej komunikacji .Odpowiedz -10m. Nie miałem już więcej pytań i poszedłem dalej .
  • Odpowiedz

slimtech

2016-03-19, 22:12:31
Nowy użytkownik
Witam ,mam zestaw do klimatyazcji i przyznam że bardzo fajny.Zasięg jest wystarczający.Planuje dokupić tani smartfon lub tablet żeby to zostawiać na pomiary np na dobę lub dwie ( w trudnych przypadkach ), a dodatkowo bedzie można monitorować tablet przez net na telefonie lub innym urządzeniu wszędzie z zasięgiem netu Smile.Na plus napewno monitoring procentowy baterii.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-03-19, 22:13:09 przez slimtech.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2016-04-20, 20:33:13
Top użytkownik
Witam

No doszło, ładne cacko. Pierwsze wrażenie na such to że zabaweczka dobrze wykonana z porządnych materiałów, no i nie taka zabaweczka- potencjał niesamowity. Możliwości prawie jak 570tka. No nic trzeba będzie za prząść do roboty i sprawdzić.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2016-04-30, 16:29:27
Top użytkownik
Witam

No właśnie oprogramowanie testo Smart Probes zaktualizowało mi się do J. polskiego. No niby nic ale...

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

awax

2016-04-30, 18:18:07
Top użytkownik
stefanbud napisał(a):Witam

No właśnie oprogramowanie testo Smart Probes zaktualizowało mi się do J. polskiego. No niby nic ale...

Pozdrawiam
Na androida ?
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2016-04-30, 19:36:01
Top użytkownik
awax napisał(a):
stefanbud napisał(a):Witam

Pozdrawiam
Na androida ?
Witam

Tak, dokładnie.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

byniom

2016-05-01, 09:29:49
Moderator
Mnie też się zaktualizowało. Fajnie można robić raporty z montaży i od razu dodawać zdjęcia . W planach następne zakupy innych sond
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2016-05-03, 07:28:45
Top użytkownik
byniom napisał(a):Mnie też się zaktualizowało. Fajnie można robić raporty z montaży i od razu dodawać zdjęcia . W planach następne zakupy innych sond
Witam

Fajny sprzęt, ja zamówiłem do kompletu termohigrometry. Bede je badał z tyłu i z przodu... Big Grin

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2016-05-20, 13:22:30
Top użytkownik
Witam
I jak wasze doświadczenie z nową zabaweczką dla serwisantów? Jak Wam łączy się lepiej z telefonem czy tabletem. Jak Wam idzie robienie raportów?
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

bxz

2016-05-21, 20:10:50
Zaawansowany użytkownik
Hej,
Czym wykonywałeś poszczególne pomiary?
NO
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2016-05-22, 06:19:52
Top użytkownik
bxz napisał(a):Hej,
Czym wykonywałeś poszczególne pomiary?
Witam
Do tego pomiaru potrzebny jest parametr przepływu powietrza w m3/h, można go uzyskać z anenometru wiatraczka lub termoanenometru (i tu pytanie do Bynia jak sprawdza się jego termoanenometr w tym co podaję producent klimy a pomiar na czystym urzadzeniu) Mi wiatraczek zawyrza lub ja źle wpisuje wielkość kratki wylotu. Muszę się jeszcze pobawić wiatraczkiem żeby być pewny dokładności pomiaru. Jak już mamy przepływ to tylko potrzebujemy pomiar z wlotu i wylotu urządzenia wykonany dwoma termohigrometrami. Wynik otrzymujemy w Btu/h lub kW.

Zrobiłem sobie taki komplecik żeby sprostać ustawie i posrednio określać sprawność urządzenia.

[Obrazek: LFqWCa8sR_bszyaLmmFxiHjIx_Pener-cvZKx__e...40-h641-no]

Uwielbiam jak wszystko do pomiaru mieści mi się w kieszonce.

[Obrazek: LgjrEoSVKAm-bf8-UI91IftsOr17v3Xu_PjPUGGe...62-h641-no]

Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-29, 07:41:08 przez Stefanbud.)
  • Odpowiedz
1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa