Witam po raz pierwszy, mam problem z klimą w ww aucie.Nic nie wymienialem po zakupie auta jesli chodzi o klime tylko nabiałem ją czynnikiem. Działa ok ...stacjonarnie. Po nabiciu czynnikem daje nawet 0 st na kratkach wewnątrz ( zamierzone termometrem przy włączonej klimie i nawiewie na max). Inaczej jest podczas jazdy intensywnej w trasie. Ruszam i włączam klime automat na np. 3 kreski obiekt zamknięty - daje zimno ok , ale po ciągłej jeździe np po 1 godzinie mimo ze klima jest ciagle na tym samym nastawie czyli 3 kreski wyrzut zimnego powietrza jest znikomy w porównaniu z początkiem jej użytkowania. W praktyce by zchlodzic kabinę trzeba zwiększać sile nawiewu . Mimo tego dmuchawa chalasuje a zimnego jakby coraz mniej. Wystarczy wyłączyć na pare min klime ( po ciągłej jeździe ) i znów wyrzut zimnego pow z kratek przy tym samym nastawie jest o wiele lepszy. Dziwne to , nie wygodne i nie praktyczne w trasie..... Czy normalne.?.?.?.?.?.?.?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-07-07, 19:18:27 przez iskat1973.)
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Chevrolet NubiraIII/Lacetti-chłodzi stacjonarnie....
9 Odpowiedzi, 7337 Wyświetleń|
nienormalne - zamarza parownik i blokuje przepływ powietrza.
LP jest zbyt niskie, byc moze uszkodzony zawór w sprężarce albo zawór rozprężny
Poza tym oprócz tego ze skropliny z klimy ciekną pod spod auta , to jeszcze woda leci od strony parownika i filtra kabinowego we wnętrzu od pasażera przód. Pewnie jakiś odpływ zatkany. Rodzi sie pyt czy nadmierna ilośc tej wody wskazuje na cos ????
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-07-08, 11:08:13 przez iskat1973.)
gajdek419 napisał(a):nienormalne - zamarza parownik i blokuje przepływ powietrza.A zatem gdzie w Wawie lub okolicy znajdę specjalistę od klimy który nie tylko ją nabija ale zechciałby powalczyć z ww objawami...... To będzie już moja ostatnia próba doprowadzenia klimy do użyteczności w 100 proc.... Podobno ten typ tak ma....
Chcąc zrobić porządek z klimą znalazłem link w 100 proc opisujący to co dzieje się u mnie :
http://autoklimatyzacja.blogspot.com/201...i.html?m=1 Dot. laguny II ale takie same objawy i taki sam kompresor... iskat1973 napisał(a):Chcąc zrobić porządek z klimą znalazłem link w 100 proc opisujący to co dzieje się u mnie : Niemożliwe aby w klimie siedziało tyle usterek ale gratuluje wytrwałości
Ale ja nie twierdze ze wszystkie te usterki występują u mnie ale jedna z nich.... A efekt jest taki jak w opisie... Nie chlodzi przy ciągłej jeździe ... I nikt nie potrafi zdiagnozować co się dzieje- tak wiec nie dziw się ze szukam nieustannie co się dzieje !!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-06, 18:38:37 przez iskat1973.)
Bez fachowca z zapleczem serwisowym nie dasz rady. Tak jak kolega gajdek419 napisał, dodam tylko: lub elektronika.
WaWa i okolice - szukam chętnego który się podejmie naprawy a nie tylko naboje i inne czary mary ozonowanie itp. Zależy mi na porządnej naprawie bo w aucie spędzam cały dzień 5 dni w tygodniu- męczę je na taksówce.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY