Witam serdecznie, proszę o pomoc :| Usiłuję uruchomić klimatyzację w moim e46 2800ccm. Auto kupiłem z niedziałającą klimatyzacją. Sprężarka się włączała, wentylator nie, klima nie chłodziła. Wymieniłem wentylator chłodnicy w którym był uszkodzony moduł. Opróżniłem układ (560gr) i napełniłem na nowo (700gr czynnika i 3% oleju) Klima wciąż nie chłodziła. Na czas zimy odpuściłem sobie walkę. Wróciłem do walki, Podłączyłem tester Magneti Marelli do diagnozy układu: - HI 6bar, LOW 4bar, test 10min przy 1500obr/min. Tester sugerował "koło sprężarki się nie załącza, uszkodzona sprężarka" Sprężarka przy włączeniu terkotała. Wymieniłem sprężarkę, zalałem do niej około 20 ml oleju, napełniłem układ, i start: sprężarka po 2sek uruchamia się, chodzi cicho, wentylator nie działa, z nawiewów leci ciepłe powietrze
po 10 min ręka na nawiew-chłodzi!!
wyłączyłem i włączyłem raz jeszcze - nie chłodzi. Na samym zapłonie (silnik zgaszony) czujnik ciśnienia widzi 6 bar. Podczas jazdy z dużymi prędkościami również leci ciepłe powietrze.
Proszę o jakiekolwiek sugestie.
po 10 min ręka na nawiew-chłodzi!!
wyłączyłem i włączyłem raz jeszcze - nie chłodzi. Na samym zapłonie (silnik zgaszony) czujnik ciśnienia widzi 6 bar. Podczas jazdy z dużymi prędkościami również leci ciepłe powietrze.
Proszę o jakiekolwiek sugestie.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Możesz też zapytać w Inter Cars - mają dość bogatą ofertę zaworów reg.