Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

bmw e66 e65 załacza sie z opożnieniem

14 Odpowiedzi, 11873 Wyświetleń

15lolo

2016-06-03, 06:00:40
Nowy użytkownik
Witam wszystkich Wink
Borykam sie z dylematem , jak jest gorąco po wlaczeniu AC klimatyzacja zacznie chłodzić dopiero po przejechaniu dystansu okolo 8-12km (tak jak by sie dopiero właczyła)
.
Lecz gdy,jest chłodniej, załaczy sie wcześniej, choć też nie od razu

zawór sterujacy w kompresorze nowy , napiecie na zawor jest po właczeniu AC, kompresor podmieniony na drugi to samo.
czujnik cisnienia nowy. manometry stoją Sad

klimatyzacja nabita odpowiednia ilością,
czujnik temp zewn jak i wewnetrznej prawidłowe wartosci.

z tego co zaobserwowałem , jak zimne auto, włacze AC cisnienie na czujniku jest np 5atm, jak chodzi pojaz cisnienie powoli wzrasta np po okolo 20 min pracy na postoju uroslo do 7,5 atm. Tak jak by potrzebowało cisnienia aby przepchac

jak śadzicie zabity osuszacz i blokuje przepływ? czy moze zawor rozprezny nie rozpreza i przepuszcza

wentylatory sprawne Smile

dzieki każda sugestia cenna
  • Odpowiedz

Whisky

2016-06-03, 06:10:02
Top użytkownik
Wiem że nowy zawór ale co się stało gdy regulowałeś sygnał do sprężarki? Podłączyłeś prąd stały do zaworu w kompresorze? Nie rób tego. Jakie auto? a teraz widze temat Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-03, 06:30:56 przez Whisky.)
  • Odpowiedz

15lolo

2016-06-03, 08:38:09
Nowy użytkownik
po właczeniu choinki AC pojawia sie napiecie na zaworze sterujacym od 3-6 v z tego co pamietam .
rok auta 2005
  • Odpowiedz

Whisky

2016-06-03, 08:51:24
Top użytkownik
Ten zawór jest sterowany sygnałem PWM. Te wartości nam nic nie dadzą. Musiałbyś podłączyć się pod czujnik ciśnienia, zawór sterujący i manometry podłączyć. Zobaczysz ciśnienie które pokazuje czujnik i porównasz je na manometrach. Oddzielnym urządzeniem musisz wtedy sterować zawór. Jeśli nie ma reakcji na manometrach to Czasem i nowy zamiennik może działać nieprawidłowo albo może masz za dużo oleju w układzie i zawór może nie pracować prawidłowo.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-03, 08:52:08 przez Whisky.)
  • Odpowiedz

15lolo

2016-06-03, 12:25:27
Nowy użytkownik
cisnienie jest prawidlowe czujnik z manometrami pokrywa sie ,
o ktorym mowisz zaworze ?, po prostu jak auto zimne po wlaczeniu Ac klima nie rusza , musi jechac pare km lub dostac mocno w pedał np przez 2 km i zaczyna chłodzić dobrze
  • Odpowiedz

Whisky

2016-06-03, 12:57:27
Top użytkownik
[Obrazek: 208cd3ba2062e312gen.png]
  • Odpowiedz

15lolo

2016-06-04, 07:20:19
Nowy użytkownik
zawor jak wspomnialem byl wymieniony na drugi, objaw ten sam, nawet został podmieniony drugi sprawny kompresor, także bez zmian
  • Odpowiedz

Whisky

2016-06-04, 08:26:18
Top użytkownik
Ok teraz pytanie czy sygnał i o jakiej mocy ilu % idzie od razu po kliknięciu guzika do kompresora. Teraz tylko podaj Ciśnienie LP i HP na postoju i po odpaleniu samochodu.
  • Odpowiedz

15lolo

2016-06-04, 11:06:39
Nowy użytkownik
musi do mnie auto pojawic sie ponownie , obecnie nie mam jak sprawdzic
  • Odpowiedz

obser

2016-06-04, 19:49:11
Top użytkownik
Whisky napisał(a):Wiem że nowy zawór ale co się stało gdy regulowałeś sygnał do sprężarki? Podłączyłeś prąd stały do zaworu w kompresorze? Nie rób tego. Jakie auto? a teraz widze temat Big Grin

Whyski z innej beczki ,soy dla innych,ale uważam,że każda informacja na forum jest potrzebna innym.Zamówiłem mieszankę 5%wodoru i 95 azotu w dużej butli wodorowej 55l 200 bar.Odpowiem Ci na forum ,a nie na PW,bo może komuś innemu się przydać.W połowie tygodnia mam mięć oddpowiedź na twmat ceny i wyożyczenia butli wodorowej. Sorry innych za zamieszanie
  • Odpowiedz

mg

2016-06-04, 20:15:13
Top użytkownik
obser napisał(a):
Whisky napisał(a):Wiem że nowy zawór ale co się stało gdy regulowałeś sygnał do sprężarki? Podłączyłeś prąd stały do zaworu w kompresorze? Nie rób tego. Jakie auto? a teraz widze temat Big Grin

Whyski z innej beczki ,soy dla innych,ale uważam,że każda informacja na forum jest potrzebna innym.Zamówiłem mieszankę 5%wodoru i 95 azotu w dużej butli wodorowej 55l 200 bar.Odpowiem Ci na forum ,a nie na PW,bo może komuś innemu się przydać.W połowie tygodnia mam mięć oddpowiedź na twmat ceny i wyożyczenia butli wodorowej. Sorry innych za zamieszanie
Program zawiera lokowanie produktu. Nieudolne ale zawsze lokowanie... Smile
  • Odpowiedz

Whisky

2016-06-04, 20:19:27
Top użytkownik
Jeśli dobrze zrozumiałem to to forum nie powinno istnieć bo o czym tu można pisać nie odbierając nikomu pracy, wiedzy.
  • Odpowiedz

mg

2016-06-04, 20:29:30
Top użytkownik
Poniekąd. Zaloguj się na forum Kominiarzy lub innych szanowanych i cenionych zawodów.
Podpytaj jak naprawić wagę, w punkcie cechowania,kalibracji skąd biorą materiały jak zdobywają certyfikaty , zezwolenia etc.?
Jesteś wulkanizatorem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-04, 21:02:52 przez mg.)
  • Odpowiedz

15lolo

2016-06-12, 21:15:30
Nowy użytkownik
panowie a czy możliwe że układ jest prze olejony? i ztąd te problemy, tak jak wspomniałem nie działa po nocy lub po dłuższym postoju
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa