Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mało wydajna klimatyzacj Honda City

4 Odpowiedzi, 4037 Wyświetleń

artega7

2016-06-10, 08:50:54
Nowy użytkownik
Posiadam Hondę City 2011r. z manualną klimatyzacją, najprawdopodobniej jest taka sama jak w Jazzie, bo auto jest na tej samej płycie podłogowej.
Mam wrażenie, że klimatyzacja jest mało wydajna. Ostatnio byłem uzupełnić ją i nie za bardzo widzę poprawę. Znalazłem gdzieś, że klima ma pojemność tylko 400-450g czynnika, więc jest chyba mała w porównaniu do innych aut.

Zmierzyłem temperatury ze środkowej kratki termometrem elektronicznym, gdzie na zewnątrz było 23C, a w środku 28C.
1 bieg 1C - 3C
4 bieg 12C

Widzę, że jak auto będę utrzymywał na obrotach 1500-1600 to podane wartości spadną jeszcze o 4C.
Czytałem na temat temperatur i najczęściej można znaleźć by temperatura w kratce była poniżej 10C, tylko na jakich obrotach dmuchawy i czy na każdych obrotach ma być taka sama temperatura?

Proszę o poradę
  • Odpowiedz

Whisky

2016-06-10, 09:11:19
Top użytkownik
Na pierwszym biegu z kratek leci 1-3C? a na czwartym biegu dmuchawy 12C? więc w czym problem?
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2016-06-10, 11:44:59
Top użytkownik
Japońce z reguły mają słabo wydajne klimatyzacje ale u Ciebie jest w jak najlepszym porządku
  • Odpowiedz

artega7

2016-06-10, 15:45:06
Nowy użytkownik
To muszę jeszcze zmierzyć temperatury przy dłuższej trasie. Rano zmierzyłem te temperatury a po południu zrobiłem dłuższą trasę i nie czuć żeby dobrze chłodziło. Mam wrażenie, że wcześniej działała lepiej. Lepszy efekt dało otwarcie okna niż sama klimatyzacja.
A jest możliwość, że przy dłuższym włączeniu gorzej chłodzi?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa